Nu este o placinta umpluta. Si, cu toate ca e „de Braila”, aceasta reteta aduce mult cu o varianta la „mlechnita” bulgareasca.
Aluatul contine mai multe tipuri de branzeturi si lapte. Glazura, de asemenea, are branza, oua si smantana. Aluatul se intide in tava, se taie si se toarna deasupra glazura (care e impropriu numita glazura de Radu Anton Roman, pentru ca cea mai mare parte a ei se insinueaza intre bucatile de aluat, umflandu-l, si numai o parte va da „fata” placintei.
Dar astea sunt simple...
elemente de gastronomie comparata. Mai bine aflam care e retetaoriginala la care face referire si Radu Anton Roman in cartea sa de bucate.
Ai trebuinta, pentru aluat, de: 1 kg faina, 3 oua, 500 g unt, 250 g cas dulce, 100 g cascaval, 250 ml lapte, 250 g telemea de Braila (din cea cu piper in ea).
Seara: Se framanta toate cat de bine si se lasa sa respire o noapte la rece; Dimineata:
Citeste mai departe pe ANTENA SATELOR
Aluatul
contine mai multe tipuri de branzeturi si lapte. Glazura, de asemenea, are branza, oua si smantana. Aluatul se intide in tava, se taie si se toarna deasupra glazura (care e impropriu numita glazura de Radu Anton Roman, pentru ca cea mai mare parte a ei se insinueaza intre bucatile de aluat, umflandu-l, si numai o parte va da „fata” placintei.
Dar astea sunt simple... elemente de gastronomie comparata.
Mai bine aflam care e retetaoriginala la care face referire si Radu Anton Roman in cartea sa de bucate.
Ai trebuinta, pentru aluat, de: 1 kg faina, 3 oua, 500 g unt, 250 g cas dulce, 100 g cascaval, 250 ml lapte, 250 g telemea de Braila (din cea cu piper in ea).
Seara: Se framanta toate cat de bine si se lasa sa respire o noapte la rece; Dimineata:
Citeste mai departe pe ANTENA SATELOR Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro