Bucate ucrainene dupa retete romanesti. Adicatelea, impamantenite la noi si asimilate de intregul sat, de intreaga comuna.
Pe Maria Gorban am intalnit-o cu ani in urma la festivalul ProEtnica de la Sighisoara. Reprezenta comunitatea de ucraineni din satul Izvoarele Sucevei (comuna Ulma) si ma-mbia sa gust din bucatele specifice comunitatii sale...
De aceea, probabil, multe dintre preparatele satului poarta doua nume: unul romanesc si altul slav. Cum este cazul si cu acesti „coltunasi”, numiti deopotriva si „vereneche” ori „vareniki”...
Pe mine ma intereseaza insa mai putin cum li s-a zis la botezul lor si mai mult cum se pregatesc, dupa o reteta unica, si-n casele de romani si-n cele de ucraineni, din Ulma.
Ai trebuinta de 500 g faina, doua oua, 250 g smantana, 500 g branza de vaci, sare, zahar. Se face un aluat din faina, un ou, apa calda si sare.
Se framanta bine si se intinde o foaie subţire.
Citeste pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase retete romanesti.
Pe Maria Gorban am intalnit-o cu ani in urma la festivalul ProEtnica de la Sighisoara. Reprezenta comunitatea de ucraineni din satul Izvoarele Sucevei (comuna Ulma) si ma-mbia sa gust din bucatele specifice comunitatii sale...
De aceea, probabil, multe dintre preparatele satului poarta doua nume: unul romanesc si altul slav.
Cum este cazul si cu acesti „coltunasi”, numiti deopotriva si „vereneche” ori „vareniki”... Pe mine ma intereseaza insa mai putin cum li s-a zis la botezul lor si mai mult cum se pregatesc, dupa o reteta unica, si-n casele de romani si-n cele de ucraineni, din Ulma.
Ai trebuinta de 500 g faina, doua oua, 250 g smantana, 500 g branza de vaci, sare, zahar. Se face un aluat din faina, un ou, apa calda si sare.
Se framanta bine si se intinde o foaie subţire.
Citeste pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase retete romanesti.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro