Prajituri de burg ardelenesc. Sunt "prajituri «de rezistenta», transmise din generatie in generatie, prajiturile vechii cetati, cu oameni cumsecade, asezati, care-si fac vizite si-si ajuta cunoscutii…
Este o lume pe cale de disparitie. Civilizatia da navala peste riturile molcome ale acestor fiinte, le manânca timpul, le momeste cu surogate. Batrânii se duc, cei tineri nu mai au vreme de pregatit deserturi traditionale, iar retetele se pierd", ne marturiseste gazda noastra, pictorita Sorina Ţibacov.
Prajiturile au nume care ardelenilor le erau foarte cunoscute odinioara. Astazi se mai fac doar in casele asezate.
Dar pe noi azi ne intereseaza o reteta mai usor de facut, de catre toate gospodinele: cornulete cu nuci.
INGREDIENTE: 400 g faina, 200 g nuci macinate, 350 unt, un ou, o lingurita de otet sau vin, 250 g zahar pudra, un pliculet zahar vanilinat.
Citeste reteta pe ANTENA SATELOR.
Este o lume pe cale de disparitie.
Civilizatia da navala peste riturile molcome ale acestor fiinte, le manânca timpul, le momeste cu surogate. Batrânii se duc, cei tineri nu mai au vreme de pregatit deserturi traditionale, iar retetele se pierd", ne marturiseste gazda noastra, pictorita Sorina Ţibacov.
Prajiturile au nume care ardelenilor le erau foarte cunoscute odinioara. Astazi se mai fac doar in casele asezate. Dar pe noi azi ne intereseaza o reteta mai usor de facut, de catre toate gospodinele: cornulete cu nuci.
INGREDIENTE: 400 g faina, 200 g nuci macinate, 350 unt, un ou, o lingurita de otet sau vin, 250 g zahar pudra, un pliculet zahar vanilinat.
Citeste reteta pe ANTENA SATELOR. Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro