Azi vreau sa va dau si niscaiva sfaturi… batranesti, de trebuinta în bucatarie mai ales cand te afli tanara gospodina, la început de drum.
De exemplu, cum procedezi cu carnea de macelarie… E bine sa stim ca daca nu o pregatim in aceeasi zi, se recomanda sa o curatam de pielite si de oase si sa o punem la frigider. În lipsa acestuia, bunicile si strabunicele noastre obisnuiau sa inmoaie o panza curata in otet, sa o stoarca bine si apoi sa inveleasca bucatile de carne in ea, dand-o la rece (in pivnita).
Carnea prea batrana (si, din aceasta pricina, tare si greu de fiert) se va unge cu o pana inmuiata in otet si astfel va fi mult mai moale dupa fierbere.
Ei, si daca am lamurit acestea, sa trecem si la reteta. O mancarica de varza cu carne de porc, pregatita cu dichis, ca-n secuime, la Odorhei…
Ai trebuinta, deci, de o jumatate de kilogram de carne de porc (si cu ceva grasime), taiata in cuburi mai mari.
Mai ai nevoie de doua linguri de untura (sau patru linguri de untdelemn), o ceapa mare, paprica dulce (dupa gust), sare, piper si-o cana mare de smantana. Sa nu uiti de verdeturi: marar si cimbru. Ca sa se lege sosurile toate, o lingura de faina de grau se va cere. Si-un pic de bulion de rosii. Cat despre varza, ingredientul ce-nsoteste carnea, alege una, potrivit de mare.
Citeste reteta si afla secretele ei pe ANTENA SATELOR.
De exemplu, cum procedezi cu carnea de macelarie… E bine sa stim ca daca nu o pregatim in aceeasi zi, se recomanda sa o curatam de pielite si de oase si sa o punem la frigider. În lipsa acestuia, bunicile si strabunicele noastre obisnuiau sa inmoaie o panza curata in otet, sa o stoarca bine si apoi sa inveleasca bucatile de carne in ea, dand-o la rece (in pivnita).
Carnea prea batrana (si, din aceasta pricina, tare si greu de fiert) se va unge cu o pana inmuiata in otet si astfel va fi mult mai moale dupa fierbere.
Ei, si daca am lamurit acestea, sa trecem si la reteta. O mancarica de varza cu carne de porc, pregatita cu dichis, ca-n secuime, la Odorhei…
Ai trebuinta, deci, de o jumatate de kilogram de carne de porc (si cu ceva grasime), taiata in cuburi mai mari.
Mai ai nevoie de doua linguri de untura (sau patru linguri de untdelemn), o ceapa mare, paprica dulce (dupa gust), sare, piper si-o cana mare de smantana. Sa nu uiti de verdeturi: marar si cimbru. Ca sa se lege sosurile toate, o lingura de faina de grau se va cere. Si-un pic de bulion de rosii. Cat despre varza, ingredientul ce-nsoteste carnea, alege una, potrivit de mare.
Citeste reteta si afla secretele ei pe ANTENA SATELOR. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro