O invoc aici pe Madona Dudu fiindca... e zi de post.
Si daca sunteti in trecere prin Craiova, puteti trece pe la biserica purtand acest nume, sa va-nchinati pentru prosperitatea celor dragi.
Ca o paranteza- acum, in postul Sfintei Marii, a Madonei, cu alte cuvinte- sa zicem in cateva cuvinte si povestea Madonei-din-dud, icoana care, descoperita in acest copac batran din Craiova, nu se lasa asezata intr-o sfanta biserica, fugind peste noapte sa-si afle adapost intre ramurile...
dudului. Pana la urma, craiovenii i-au facut icoanei biserica chiar acolo, langa agud.
Ei, dar asta e partea povestii care ne intereseaza mai putin la ceasul acesta. Mai important e ca pe langa biserica, acum un veac, in tipografia lui Macavei, se publica o carte de bucate. Cea a Ecaterinei Comsa. Si-n aceasta carte aflai eu reteta (de post) de salata de castraveti varatici.
Cum se pregateste? Iata ce zice autoarea:
„Curatam de coaja 5-6 castraveti si-i lasam sa stea in apa rece, cam o juma' de ceas: dupa aceasta, scosi din apa, ii taiem cat se poate de subtiri sau mai bine cu masina de taiat, si-i saram, acoperindu-i cu o farfurie sa mai stea o juma' de ceas.
Citeste reteta mai departe pe ANTENA SATELOR.
Si daca sunteti in trecere prin Craiova, puteti trece pe la biserica purtand acest nume, sa va-nchinati pentru prosperitatea celor dragi.
Ca o paranteza- acum, in postul Sfintei Marii, a Madonei, cu alte cuvinte- sa zicem in cateva cuvinte si povestea Madonei-din-dud, icoana care, descoperita in acest copac batran din Craiova, nu se lasa asezata intr-o sfanta biserica, fugind peste noapte sa-si afle adapost intre ramurile...
dudului. Pana la urma, craiovenii i-au facut icoanei biserica chiar acolo, langa agud.
Ei, dar asta e partea povestii care ne intereseaza mai putin la ceasul acesta. Mai important e ca pe langa biserica, acum un veac, in tipografia lui Macavei, se publica o carte de bucate. Cea a Ecaterinei Comsa. Si-n aceasta carte aflai eu reteta (de post) de salata de castraveti varatici. Cum se pregateste? Iata ce zice autoarea:
„Curatam de coaja 5-6 castraveti si-i lasam sa stea in apa rece, cam o juma' de ceas: dupa aceasta, scosi din apa, ii taiem cat se
poate de subtiri sau mai bine cu masina de taiat, si-i saram, acoperindu-i cu o farfurie sa mai stea o juma' de ceas.
Citeste reteta mai departe pe ANTENA SATELOR. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro