Reteta zilei de luni. Snitele ardelenesti de porc cu cartofi si laste

Reteta zilei de luni. Snitele ardelenesti de porc cu cartofi si laste
Reteta zilei de luni. Snitele ardelenesti de porc cu cartofi si laste

Din Ardealul cel bogat in savori – un fel de Turn Babel al bucatelor, caci atatea etnii si-au fiert mancarurile traditionale pe plita lui – din Ardealul acesta fantast am ales o reteta deloc complicata.

 

Una dintre acele delicioase retete romanesti. O sa-mi spuneti ca asteptati mai mult pentru dimineata aceasta de luni, dar nu-i putin lucru nici acest cotlet de porc cu cartofi si laste – pastele specifice oricarui sat transilvan.
Ai trebuinta, inainte de toate, de un cotlet de porc frumusel, de vreo trei sferturi de kil, la care adaugi: 300 g ceapa alba, o jumatate de pahar de ulei, 200 g de morcovi si 100 g patrunjel radacina, un kil de cartofi, cateva linguri de bulion de tomate, o cana de faina alba, cernuta,
ca sa fie mai aerata, doua oua, verdeata, piper si sare.
Cotlete, curatate de vite (si de pe os) se bat bine cu ceea ce ardeleanul numeste... „batsnitel” (iar regatenii il numesc ciocan de snitele). Ca sa se subtieze uniform si sa nu „rupeti” fibra, puneti deasupra carnii o folie de plastic, inainte de a incepe a bate la ea. Treceti cotletele prin putina faina si prajiti-le in ulei, apoi scoateti-le pe un platou (eventual, pe un prosop absorbant, sa isi mai lase grasimea).
In uleiul ramas de la prajit snitele, rumeniti ceapa (tocata marunt).
Citeste pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delioase RETETE ROMANESTI.

Una dintre acele delicioase retete romanesti. O sa-mi spuneti ca asteptati mai mult pentru dimineata aceasta de luni, dar nu-i putin lucru nici acest cotlet de porc cu cartofi si laste – pastele specifice oricarui sat transilvan.



Ai trebuinta, inainte de toate, de un cotlet de porc frumusel, de vreo trei sferturi de kil, la care adaugi: 300 g ceapa alba, o jumatate de pahar de ulei, 200 g de morcovi si 100 g patrunjel radacina, un kil de cartofi, cateva linguri de bulion de tomate, o cana de faina alba, cernuta, ca sa fie mai aerata, doua oua, verdeata, piper si sare.Cotlete, curatate de vite (si de pe os) se bat bine cu ceea ce ardeleanul numeste...
„batsnitel” (iar regatenii il numesc ciocan de snitele). Ca sa se subtieze uniform si sa nu „rupeti” fibra, puneti deasupra carnii o folie de plastic, inainte de a incepe a bate la ea. Treceti cotletele prin putina faina si prajiti-le in ulei, apoi scoateti-le pe un platou (eventual, pe un prosop absorbant, sa isi mai lase grasimea). 

In uleiul ramas de la prajit snitele, rumeniti ceapa (tocata marunt).


Citeste pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delioase RETETE ROMANESTI.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies