Ca de fiecare data, va indemn a afla adevaratele retete romanesti de post in manastirile noastre cele vechi!
Acolo veti primi, pe langa retete, si pilde, si binecuvantare. Parintele Dionisie, seful cuhniilor de la Manastirea Caldarusani, imi marturisea cu un deceniu in urma ca niciodata nu i-a fost teama ca nu va avea ingredientele necesare in camara. Şi asta pentru ca simpla rugaciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea.
Imi spunea parintele ca daca n-avea zahar, sau orez, ori ceapa, bulion, atunci staretul manastirii il indemna: „Roaga-te, parinte Dionis, si vei primi ce-ti lipseste. Şi numai ce termina rugaciunea, ca intra in curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la parintele Dionisie citire, eu va aduc… Reteta de bors manastiresc.
Ai trebuinta de: un kg de varza dulce, 3 cepe, 3 ardei grasi, un morcov, 3 rosii, 700 ml bors, o legatura de leustean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urda.
Afla pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro