Sa trecem iarasi muntii, in Ardeal, in cautare de retete romanesti. Pe gustul vostru, al tuturor!
Va promit azi o reteta lesne de facut si de post, si de dulce, dupa cum e ziua din calendar si vrerea voastra de a tine sarbatorile si restrictiile lui.
Stramosii, oameni cu credinta si cu respect pentru paine, nu ar fi risipit niciodata „trupul Domnului” pentru a confectiona inedita vesela ce e atat de mult pe placul turistilor de acum.
Intrarea painii naltute si cu coaja groasa in retetarul pensiunilor si al restaurantelor cu bucatarie traditionala are cel putin o coada de influenta frantuzeasca- dupa unii, austriaca- dupa altii.
Dar, de unde ar fi, cata vreme ciorba e neaosa, paine- la fel, asocierea dintre ele ne convine. De aceea, fara alte farafastacuri, eu zic sa trecem la reteta!
Ai trebuinta, deci, de: fasole boabe, costita afumata (daca nu-i zi de post, ca daca e si vrei sa-l tii va trebui sa treci iute peste acest ingredient),
ceapa, ardei, telina, pastarnac, rosii proaspete, bulion, sare, marar, tarhon, o paine rotunda, coapta in casa (cu coaja groasa).
Cum se procedeaza: Se pune fasolea la inmuiat, de cu seara, in apa apa rece. Dimineata, fasolea se scurge, se spala si se pune la oparit. Se schimba apa, se pune din nou la fiert in apa oparita, impreuna cu costita. Cand este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul spalat si tocat.
Citeste continuarea pe ANTENA SATELOR.
Va promit azi o reteta lesne de facut si de post, si de dulce, dupa cum e ziua din calendar si vrerea voastra de a tine sarbatorile si restrictiile lui.
Stramosii, oameni cu credinta si cu respect pentru paine, nu ar fi risipit niciodata „trupul Domnului” pentru a confectiona inedita vesela ce e atat de mult pe placul turistilor de acum.
Intrarea painii naltute si cu coaja groasa in retetarul pensiunilor si al restaurantelor cu bucatarie traditionala are cel putin o coada de influenta frantuzeasca- dupa unii, austriaca- dupa altii.
Dar, de unde ar fi, cata vreme ciorba e neaosa, paine- la fel, asocierea dintre ele ne convine. De aceea, fara alte farafastacuri, eu zic sa trecem la reteta!
Ai trebuinta, deci, de: fasole boabe, costita afumata (daca nu-i zi de post, ca daca e si vrei sa-l tii va trebui sa treci iute peste acest ingredient), ceapa, ardei, telina, pastarnac, rosii proaspete, bulion, sare,
marar, tarhon, o paine rotunda, coapta in casa (cu coaja groasa).
Cum se procedeaza: Se pune fasolea la inmuiat, de cu seara, in apa apa rece. Dimineata, fasolea se scurge, se spala si se pune la oparit. Se schimba apa, se pune din nou la fiert in apa oparita, impreuna cu costita. Cand este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul spalat si tocat.
Citeste continuarea pe ANTENA SATELOR. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro