Reteta zilei de marti. Minitarte cu crema de nuci, ca la Videle (retete romanesti pe gustul tau)

Reteta zilei de marti. Minitarte cu crema de nuci, ca la Videle (retete romanesti pe gustul tau)

Retete romanesti... dulci-dulci, ca asteptarea zilelor de Craciun. Iar eu azi va propun pe cea mai savuroasa dintre toate aceste retete romanesti la care ravniti!

 

Retete romanesti... dulci-dulci, ca asteptarea zilelor de Craciun. Iar eu azi va propun pe cea mai savuroasa dintre toate aceste retete romanesti la care ravniti!
Carui copil nu-i plac dulciurile!? Şi cine poate alunga copilul din fiecare dintre noi, atunci cand pe dinainte iti trec minunile dulci ale Mioarei Stochita? De la ea am invatat cum se pregatesc prajiturile, placintele si celelalte copturi "ca la Videle"...
Adica, da, ca acasa la doamna Mioara, maestra dulciurilor noastre de fiecare weekend.Ne-am obisnuit sa o intalnim prin mai toate targurile de produse traditionale din Bucuresti si pe la toate evenimentele organizate de Muzeul Satului sau de Muzeul Ţaranului Roman. Si de fiecare data ne imbie cu bucatele ei minunate, provocandu-ne cu un nou produs culinar. Vedeta zilei este minitarta cu crema de nuci.
Pentru tarte, aluatul cel nisipos se pregateste din 500 g faina, 200 g unt, 200 g zahar farin, 3 oua, razatura de la o lamaie, sare, o lingurita de bicarbonat, stins cu zeama de lamaie.
Aluatul se intinde, se decupeaza si se asaza in formele de tarte, dupa care se pune deasupra compozitia de umplutura, facuta din 500 ml lapte, 400 g zahar, 500 g nuca, 200 g pesmet, sare si o lingurita de scortisoara.
Citeste continuarea AICI.

Retete romanesti... dulci-dulci, ca asteptarea zilelor de Craciun. Iar eu azi va propun pe cea mai savuroasa dintre toate aceste retete romanesti la care ravniti!

Carui copil nu-i plac dulciurile!? Şi cine poate alunga copilul din fiecare dintre noi, atunci cand pe dinainte iti trec minunile dulci ale Mioarei Stochita? De la ea am invatat cum se pregatesc prajiturile, placintele si celelalte copturi "ca la Videle"...



Adica, da, ca acasa la doamna Mioara, maestra dulciurilor noastre de fiecare weekend.Ne-am obisnuit sa o intalnim prin mai toate targurile de produse traditionale din Bucuresti si pe la toate evenimentele organizate de Muzeul Satului sau de Muzeul Ţaranului Roman. Si de fiecare data ne imbie cu bucatele ei minunate, provocandu-ne cu un nou produs culinar. Vedeta zilei este minitarta cu crema de nuci.

Pentru tarte, aluatul cel nisipos se pregateste din 500 g faina, 200 g unt, 200 g zahar farin, 3 oua, razatura de la o lamaie, sare, o lingurita de bicarbonat, stins cu zeama de lamaie.

Aluatul se intinde, se decupeaza si se asaza in formele de tarte, dupa care se pune deasupra compozitia de umplutura, facuta din 500 ml lapte, 400 g zahar, 500 g nuca, 200 g pesmet, sare si o lingurita de scortisoara.

Citeste continuarea AICI.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Luis Gabriel și Haziran învârt “Roata Norocului”, duminică, de la ora 21:00, la Kanal D, într-o ediție de colecție a celei mai îndrăgite emisiuni concurs

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină