Reteta zilei de marti. Toci cu smantana, ca-n Tinutul Neamtului

Reteta zilei de marti. Toci cu smantana, ca-n Tinutul Neamtului
Reteta zilei de marti. Toci cu smantana, ca-n Tinutul Neamtului

Toci - in Tinutul Neamtului. Tocinei - in Bucovina. Oricare le-ar fi numele - si oricare ar fi diferentele de reteta - preparatul acesta apartine zonei montane a Carpatilor Rasariteni si ne asaza pe o harta a gusturilor autohtone cu o vechime de cel putin trei secole.

 

Din varietatea de retete romanesti ce poarta aceste nume, am ales astazi una simplu de gatit, savuroasa si provocatoare pentru papilele gustative.
Pentru o portie zdravana de „Toci cu smantana” ai trebuinta de doua kile de cartofi- pe care sa-i speli, sa-i cureti si sa-i dai pe razatoarea mare. Iti mai trebuie juma' de cana de faina de grau, cernuta, ca sa se afaneze, doua oua si o jumatate de pahar de ulei sare si o cana mare si inca jumatate de smantana.
In cartofii rasi, dupa cum am spus, se adauga faina si jumatate din cantitatea de ulei. Se amesteca, pentru a se omogeniza bine, si se potriveste gustul de sare. Tavi mari de placinte se ung cu ulei, se asaza intr-insele compozitia pe baza de cartofi si se da in cuptorul incalzit dinainte, ca sa se coaca. Se lasa pana se rumenesc si fac crusta deasupra.
Citeste continuarea AICI.

Din varietatea de retete romanesti ce poarta aceste nume, am ales astazi una simplu de gatit, savuroasa si provocatoare pentru papilele gustative.

Pentru o portie zdravana de „Toci cu smantana” ai trebuinta de doua kile de cartofi- pe care sa-i speli, sa-i cureti si sa-i dai pe razatoarea mare. Iti mai trebuie juma' de cana de faina de grau, cernuta, ca sa se afaneze, doua oua si o jumatate de pahar de ulei sare si o cana mare si inca jumatate de smantana.



In cartofii rasi, dupa cum am spus, se adauga faina si jumatate din cantitatea de ulei. Se amesteca, pentru a se omogeniza bine, si se potriveste gustul de sare. Tavi mari de placinte se ung cu ulei, se asaza intr-insele compozitia pe baza de cartofi si se da in cuptorul incalzit dinainte, ca sa se coaca. Se lasa pana se rumenesc si fac crusta deasupra. 

Citeste continuarea AICI.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies