Dintr-un ghid cu retete romanesti, n-ar trebui sa lipseasca niciodata bucatele Ardealului - cu tot cu suma lor de influente etnice, semn al unei bune comuniuni de spirit... gurmand.
Ramanand in zodia zemurilor romanesti, pe care le numim, dupa influenta si tipic, cand ciorba, cand bors, cand supa ori chiar zama-zama, ne strecuram si astazi in bucatarie, ca sa privim peste umarul unei gospodine si sa-nvatam a gati de la ea.
In Ardealul aromat cu frunze de tarhon, aflat-am cum se pregateste zama cu oua- mai pe-nteles: cu ochiuri romanesti si nu cu zdrente ori cu dresala pe baza de ou.
Trebuinta ai de ceapa, morcov, radacina de patrunjel si-o varza mica. Ba, daca-ti place, loc isi face in oala si-un pastarnac cu inima dulce. O lingura de unt si cateva boabe de piper. O lingura de faina si, dupa cum ti-i gustul, tarhon proaspat ori la otet, taiat marunt.
Pentru acrit, otet sau zeama de lamaie. Si nelipsite-or fi sarea si ouale, ca doar despre dansele e vorba.
Zarzavaturile se pun in oala la fiert, mai intai in apa rece, cu sare si boabe de piper.
Citeste mai departe pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro