Reteta zilei de miercuri. DULCEATA  DIN PLANTE DE LEAC (reteta de Sanziene)

Reteta zilei de miercuri. DULCEATA  DIN PLANTE DE LEAC (reteta de Sanziene)
Reteta zilei de miercuri. DULCEATA  DIN PLANTE DE LEAC (reteta de Sanziene)

Nu sunt multi cei care stiu ca primul „tratat de sulceturi” a fost scris de Nostradamus.

 

Nostradamus- profetul, Nostradamus- alchimistul, Nostradamus- expertul in potiuni otravitoare ca si in leacuri pentru toate bolile. Nostradamus- cel care cunostea virtutile tuturor plantelor de pe Pamant.
De ce nu s-au facut dulceturi in Europa pana in veacul al XVI-lea? Pentru ca tehnologia lor nu s-a cunoscut pana la descoperirea Americii de catre Columb. Exploratorii ce i-au urmat au aflat secretul de la „indienii” Americii si le-au adus, o data cu tehnologia de a obtine...
zaharul, ingredient indispensabil in dulceturi. E de inteles, oarecum, de ce un alchimist si un farmacist cu renumele lui Nostradamus se va afla preocupat de pregatirea acestor elixiruri dulci si le va aseza retetele intr-o carte sui generis, „Tratatul de dulceturi, otravuri si parfumuri”.
Dulceturile vor cuceri curand Europa, si pe aceea nobiliara, si pe cea a oamenilor simpli. Iar vracii si vracitele care cunosteau tainele plantelor medicinale vor apela la aceasta tehnologie pentru a prezerva virtutile lor.
Nu e de mirare ca va patrunde pana si in satele noastre obiceiul de a pregati dulceturi de leac- altele decat cele de macese sau nuci verzi, si ele cu virtuti aparte. Putem mentiona aici dulceata de muguri de brad, atat de obisnuita! Dar sunt si altele, care folosesc plantele ierboase vindecatoare. Fiind Sanzienele acum, sa nu uitam nici rolul lor magic!
Se poate face dulceata din menta, din patrunjel verde (recunoscut, de exemplu, pentru...
aportul lui de calciu in organism), din pojarnita si musetel, din salvie si coada soricelului, din galbenele ori ghintura (inclusiv sanzienele, celebrate in aceasta zi). Si aici este doar „lista scurta”, pe care ne-am amintit-o usor.
Aceste dulceturi, cu rol medicinal, se administreaza, in functie de boala, inainte sau dupa masa, in cantitati mici (una, doua lingurite), tinand cont de recomandarilterapeutice ale fiecarei plante in parte.
Bolnavii de diabet, insa, nu trebuie sa apeleze la ele.
Cum se pregateste o dulceata din plante de leac?
Afla reteta pe ANTENA SATELOR.

Nostradamus- profetul, Nostradamus- alchimistul, Nostradamus- expertul in potiuni otravitoare ca si in leacuri pentru toate bolile. Nostradamus- cel care cunostea virtutile tuturor plantelor de pe Pamant.

De ce nu s-au facut dulceturi in Europa pana in veacul al XVI-lea? Pentru ca tehnologia lor nu s-a cunoscut pana la descoperirea Americii de catre Columb.

Exploratorii ce i-au urmat au aflat secretul de la „indienii” Americii si le-au adus, o data cu tehnologia de a obtine... zaharul, ingredient indispensabil in dulceturi. E de inteles, oarecum, de ce un alchimist si un farmacist cu renumele lui Nostradamus se va afla preocupat de pregatirea acestor elixiruri dulci si le va aseza retetele intr-o carte sui generis, „Tratatul de dulceturi, otravuri si parfumuri”. Dulceturile vor cuceri curand Europa, si pe aceea nobiliara, si pe cea a oamenilor simpli.
Iar vracii si vracitele care cunosteau tainele plantelor medicinale vor apela la aceasta tehnologie pentru a prezerva virtutile lor. Nu e de mirare ca va patrunde pana si in satele noastre obiceiul de a pregati dulceturi de leac- altele decat cele de macese sau nuci verzi, si ele cu virtuti aparte. Putem mentiona aici dulceata de muguri de brad, atat de obisnuita! Dar sunt si altele, care folosesc plantele ierboase vindecatoare.
Fiind Sanzienele acum, sa nu uitam nici rolul lor magic!

Se poate face dulceata din menta, din patrunjel verde (recunoscut, de exemplu, pentru... aportul lui de calciu in organism), din pojarnita si musetel, din salvie si coada soricelului, din galbenele ori ghintura (inclusiv sanzienele, celebrate in aceasta zi). Si aici este doar „lista scurta”, pe care ne-am amintit-o usor.

Aceste dulceturi, cu rol medicinal, se administreaza, in functie de boala, inainte sau dupa masa, in cantitati mici (una, doua lingurite), tinand cont de recomandarilterapeutice ale fiecarei plante in parte. Bolnavii de diabet, insa, nu trebuie sa apeleze la ele.Cum se pregateste o dulceata din plante de leac?

Afla reteta pe ANTENA SATELOR.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies