Reteta zilei de miercuri. Papricas de cartofi (in doua variante, de post si de dulce)

Reteta zilei de miercuri. Papricas de cartofi (in doua variante, de post si de dulce)
Reteta zilei de miercuri. Papricas de cartofi (in doua variante, de post si de dulce)

Bunica-mea obisnuia sa imi zica asa: „Daca stii cand si cata sare sa pui in mancare, e imposibil sa nu iti iasa ceva gustos!” Cu sarea nu-i intotdeauna ca-n basmul lui Ispirescu.

 

Dar e bine sa tii cont de cateva sfaturi. Bunaoara, despre cartofi.
Cartofii curatati de coaja si pusi la fiert pentru piure se sareaza cu cateva minute inainte de a fi gata. Sarea adaugata la inceput ii va intari si nu vor ramane fainosi. Dimpotriva, cand vrei sa faci o supa sau o mancare de cartofi, sarea se pune dintru inceput.
Cat despre cartofii prajiti, ei se sareaza abia dupa ce sunt gata.
Nu intamplator am amintit acum despre cata sare pui in cartofi. Reteta pe care vreai sa v-o ofer este aceasta: papricasul de cartofi. Cu untura, in zilele de dulce, si cu untdelemn, in cele de post.
La 5-6 cartofi potrivit de mari, pui o lingura de untura sau doua de untdelemn.
Şi pe asta tot de la bunica o stiu: grasimea vegetala trebuie folosita in cantitate dubla fata de grasimea animala. Mai adaugi o lingurita de boia dulce (sau/si un ardei gras ori un gogosar), o ceapa potrivit de mare, taiata maruntel, si-o lingura de patrunjel verde tocat.
Citeste reteta pe ANTENA SATELOR

Dar e bine sa tii cont de cateva sfaturi.

Bunaoara, despre cartofi.

Cartofii curatati de coaja si pusi la fiert pentru piure se sareaza cu cateva minute inainte de a fi gata. Sarea adaugata la inceput ii va intari si nu vor ramane fainosi. Dimpotriva, cand vrei sa faci o supa sau o mancare de cartofi, sarea se pune dintru inceput. Cat despre cartofii prajiti, ei se sareaza abia dupa ce sunt gata.

Nu intamplator am amintit acum despre cata sare pui in cartofi.
Reteta pe care vreai sa v-o ofer este aceasta: papricasul de cartofi. Cu untura, in zilele de dulce, si cu untdelemn, in cele de post.

La 5-6 cartofi potrivit de mari, pui o lingura de untura sau doua de untdelemn. Şi pe asta tot de la bunica o stiu: grasimea vegetala trebuie folosita in cantitate dubla fata de grasimea animala. Mai adaugi o lingurita de boia dulce (sau/si un ardei gras ori un gogosar), o ceapa potrivit de mare, taiata maruntel, si-o lingura de patrunjel verde tocat.


Citeste reteta pe ANTENA SATELOR

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies