Reteta zilei de vineri. Bors manastiresc

Reteta zilei de vineri. Bors manastiresc
Reteta zilei de vineri. Bors manastiresc

Parintele Dionisie, seful cuhniilor de la Manastirea Caldarusani, imi marturisea cu un deceniu in urma ca niciodata nu i-a fost teama ca nu va avea ingredientele necesare in camara.

Si asta pentru ca simpla rugaciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea. Imi spunea parintele ca daca n-avea zahar, sau orez, ori ceapa, bulion, atunci staretul manastirii il indemna: „Roaga-te, parinte Dionis, si vei primi ce-ti lipseste. Si numai ce termina rugaciunea, ca intra in curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la parintele Dionisie citire, eu va aduc...
Reteta de bors manastiresc. De post, cu variatia lui pentru Saptamana Alba.

Ai trebuinta de: un kg de varza dulce, 3 cepe, 3 ardei grasi, un morcov, 3 rosii, 700 ml bors, o legatura de leustean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urda.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cum se procedeaza?

Citeste articolul integral pe ANTENA SATELOR



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

VIDEO Ozana Barabancea, despre tratamentul cu lipitori, dar și cum o intervenție chirurgicală ar fi putut să îi pună viața în pericol. „Senzația pe care o am este de liniște, de fericire!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Andreea Bălan, despre perioada de după trupa André. Ce a trebuit să facă artista pentru a nu mai fi asociată cu acea trupă „Nu putea exista Andreea Bălan dacă nu făceam o schimbare radicală.”

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies