Reteta zilei de vineri. Bulz de maruntaie, ca pe Rarau

Reteta zilei de vineri. Bulz de maruntaie, ca pe Rarau

Nu-i nici balmos muscelean, nici mamaliga toponita din Apuseni, nici generoasa mamaliga de Botiza, cu branzeturi si afumatura.

 

E un bulz nastrusnic, de gospodarie de sub munte, in tinda cea cu aroma de brad a Raraului. E bulz de mpruntaie, a carui reteta v-o dezvalui si eu deindata!
Ai trebuinta de malai, lapte dulce, miere, ulei, ficat de pasare si pipote de pasare, usturoi, ceapa rosie, rosii, busuioc uscat, sare, piper rosu si un pahar cu vin alb.
Se pune laptele la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga mierea si sarea. Apoi se pune treptat in ploaie malaiul. Se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga ulei de masline si se amesteca incontinuu timp de zece minute. Se lasa mamaliga sa fiarba linistit, pe foc mic, timp de o ora- o ora si jumatate. Dupa aceea, se da de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un platou.
Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara maruntaiele astfel: Se pune la calit ceapa in ulei. Cand este gata rumenita, se adauga ficateii de pasare si pipotele. Se amesteca bine ca sa nu se lipeasca. Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.
Citeste continuarea AICI.

E un bulz nastrusnic, de gospodarie de sub munte, in tinda cea cu aroma de brad a Raraului. E bulz de mpruntaie, a carui reteta v-o dezvalui si eu deindata!

Ai trebuinta de malai, lapte dulce, miere, ulei, ficat de pasare si pipote de pasare, usturoi, ceapa rosie, rosii, busuioc uscat, sare, piper rosu si un pahar cu vin alb. 

Se pune laptele la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga mierea si sarea. Apoi se pune treptat in ploaie malaiul. Se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.

Se adauga ulei de masline si se amesteca incontinuu timp de zece minute. Se lasa mamaliga sa fiarba linistit, pe foc mic, timp de o ora- o ora si jumatate. Dupa aceea, se da de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un platou. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara maruntaiele astfel: Se pune la calit ceapa in ulei. Cand este gata rumenita, se adauga ficateii de pasare si pipotele. Se amesteca bine ca sa nu se lipeasca. Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.

Citeste continuarea AICI.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon