Despre prajitura aceasta tot se aude printre gospodine.
Pastreaza gustul retetelor romanesti de odinioara, dar simplifica munca in bucatarie si cea mai nepriceputa dintre nevestele tinere va intelege rosturile acestei retete romanesti! Ingredientele nu-s scumpe, tehnologia de preparare nu da batai de cap.
In plus, desi nu o asezi in straturi, va arata exact ca una pentru care alta mana de femeie s-a straduit cateva ceasuri s-o faca sa arate cat mai bine, cu straturile de crema perfect trase. E-o prajitura cu secrete!
Ca s-o prepari, ai trebuinta de 8 oua, un pachet de unt, 300 g de zahar farin, un litru de lapte, 3-4 pachetele de zahar vanilinat si 10 linguri cu faina.
Cum se prepara: Mai intai, galbenusurile se bat bine, impreuna cu zaharul, dupa care se adauga, putin cate putin, faina (proaspat cernuta- asta e foarte important cand e vorba de prajituri, sa cerni faina inainte!). Apoi: untul topit, caldut, si laptele fiert si racit se toarna peste compozitie si se omogenizeaza.
Afla pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro