Cele mai gustoase eclere sunt cele făcute în casă. Iată o rețetă pentru eclere delicioase.
Rețeta zilei: eclere.
Rețeta zilei: eclere. Ingrediente
100 g margarină
4 ouă
125 g făină
1/2 linguriță sare
125 ml apă
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta zilei: eclere. Crema de ciocolata:
1 cană lapte rece
3 linguri zahăr
2 linguri cacao
1 lingură cu vârf făină
esență rom
50 g unt
300 ml frișcă bătută
Rețeta zilei: eclere. Glazură:
3-4 linguri cacao
6 linguri apă
Rețeta zilei: eclere. Mod de preparare:
Se pune margarina (untul) cu apă și sarea la foc. Când dă în clocot, se adaugă făină și se amestecă bine. Se fierbe puțin la foc mic. Se ia de pe foc și se răcește (într-o cratiță cu apă). Când este aproape rece, se adaugă pe rând ouăle. Se pune în tavă sub formă de bastonașe și se dă la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute și se poate deschide cuptorul doar după 20 minute.
Rețeta zilei: eclere. Crema de ciocolată:
Se pun toate în cratiță în afară de lapte care se pune în mijloc și se amestecă. Se fierbe la foc potrivit amestecând mereu, până se îngroașă. Se adauga esență de rom și 50 gr. unt. Se amestecă bine, se lasă să se răcească.
Citeste si: Două ingrediente și 20 de minute! Doar atât și o prăjitură fabuloasă este gata!
Rețeta zilei: eclere. Glazura:
Se fierb toate ingredientele și se toarna pe deasupra. Poftă buna!