Multe retete romanesti traditionale se intampla sa aiba un rol aparte in practicile religioase. Pentru postul negru - cu paine si apa - o astfel de reteta isi afla rostul.
A saptea etapa din Postul Pastilor, Saptamana Mare, ar putea fi la fel de bine numita si Saptamana Neagra, pentru ca este – in genere – deosebit de periculoasa, spunandu-se in popor ca cel care moare in aceasta saptamana se duce direct in Iad, deoarece Raiul este inchis.Pentru
crestini, exista cinci tipuri de post, Postul cel mai greu sau mai aspru este numit si „post negru”, si nu le permite credinciosilor sa bea si sa manance nimic, de-a lungul unei zile sau chiar a mai multor zile. Se crede ca acela care nu mananca nimic pana in Duminica Învierii, va sti cu trei zile inainte cand va fi sa moara. Se mai crede si ca acela care va tine postul din Saptamana Mare numai cu paine si apa, va adauga jertfa sa, cat de mica ar fi ea, jertfei supreme a Fiului lui Dumnezeu.Astazi am sa va impartasesc o reteta de paine. Paine manastireasca, pentru Lunea Mare.
Ai trebuinta de: Un kg faina de grau, 50 g drojdie de bere, o lingurita de sare, apa.
Citeste mai departe detaliile acestei RETETE ROMANESTI
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro