REȚETE DE CRĂCIUN. Tiramisu autentic - Rețeta originală de la un celebru bucătar italian

tiramisu autentic
REȚETE DE CRĂCIUN. Tiramisu autentic - Rețeta originală de la un celebru bucătar italian

Acesta este cel mai bun tiramisu. Nu ai cum sa ii rezisti! Se face rapid si este o placere sa il savurezi cu familia.

Tiramisu autentic- Ingrediente:

500 g mascarpone
350 g piscoturi
200 ml smantana dulce
10 linguri zahar
6 oua separate
cafea rece
cacao pudra
lichior

tiramisu autentic

Tiramisu autentic- Mod de preparare:

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul.

Citeste si: Albă că zăpada- REGINA PRĂJITURILOR DE CASĂ. Aşa o făcea bunica la fiecare sărbătoare

Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga mascarponele in compozitie si se omogenizeaza.

Se adauga lichiorul si smantana si se omogenizeaza.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piftie ca la bunica. AŞA se face o piftie delicioasă pentru mesele românilor

Se cufunda piscoturile in cafea, apoi se aranjeaza un strat pe un platou.

Se acopera cu crema pregatita cu mascarpone si cu putina cacao.

Se acopera cu al doilea strat de piscoturi, apoi se repeta cu un strat de mascarpone, unul de cacao si tot asa pana la final.
Se lasa tava in frigider 2-3 ore.

Citeste si: Cozonac a la Chef Cătălin Scărlătescu- reţeta desertului preferat al românilor, nelipsit de pe masă de Sărbători

tiramisu autentic

Tiramisu fără cafea

Aceasta reteta este gata in doar 15 minute si este absolut delicioasa, chiar si fara cafea. Nu iti face griji in legatura cu aroma. Lipsa cafelei nu strica gustul prajiturii tiramisu, ba chiar il face mai interesant. Asadar, e timpul sa incercam ceva nou.

Citeste si: Fulg de nea- Fursecuri magice pentru zile ca-n povesti de Craciun

Ingrediente necesare pentru tiramisu fara cafea: 500 grame de piscoturi, 500 grame de mascarpone, 200 de mililitri de smantana pentru frisca, 5 linguri de zahar pudra, esenta de vanilie

Pentru sirop, ai nevoie de: 500 de mililitri de apa, 250 grame de zahar, esenta de migdale. Prajitura se orneaza cu cacao, iar acest ingredient poate inlocui cu desavarsire cafeaua.

Mod de preparare: Bate smantana pentru frisca cu mascarpone.

Ambele trebuie sa fie la temperatura camerei. Din smantana si mascarpone trebuie sa obtii o crema densa, omogena. Incorporeaza zaharul pudra si esenta de vanilie si mixeaza aproximativ 2 minute.Apa si zaharul se pun la foc mediu. Amesteca pana cand zaharul se dizolva complet in apa. Cand siropul da in clocot, ia craticioara de pe aragaz.

Citește continuarea AICI. 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

HOROSCOP. Previziunile runelor cu Mihai Voropchievici pentru Revelion. Leii intră ca nişte învingători în 2019, Fecioarele primesc veşti bune

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies