Rețete de odorizant de cameră. De ce e mai sănătos să ți le prepari singură

retete de odorizante de camera
Rețete de odorizante de cameră

Atmosfera plăcută dintr-o încăpere nu este generată doar de felul în care arată, ci și de mirosul prezent acolo. Pe piață există numeroase soluții pentru ca locuința ta să aibă un miros plăcut: odorizante de cameră, spray-uri speciale și așa mai departe. Cu toate acestea, produsele respective pot fi obținute și hand-made, acasă.

 

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care este mai sănătos să îți prepari odorizant de cameră singură, dar și rețete care te vor ajuta să obții cu ușurință aceste produse!

Beneficiile odorizantelor de cameră home-made

Citește și: Cum să prepari exfoliant natural! Trucul prin care femeile pot avea o piele fină

odorizant camera handmade
Odorizant de cameră[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Hidratarea picioarelor acasă. Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă!

Realizarea unui odorizant de cameră homemade (făcut în casă) are mai multe beneficii, atât pentru sănătate, cât și pentru mediu, dar și avantaje pentru buzunarul tău. În primul rând, în momentul în care alegi să îți faci propriul odorizant de cameră, poți folosi ingrediente naturale și astfel scapi de alergenii prezenți în diverse produse din comerț.

Spre exemplu, poți adăuga în odorizantul tău lavanda, care are numeroase beneficii pentru căile respiratorii. Un alt avantaj al acestor produse este acela că sunt prietenoase cu mediul, fiind mai ecologice decât variantele din comerț. În funcție de brand, cantitate și arome, odorizantele de cameră pot avea un preț destul de ridicat în magazine. Așadar, acesta este un alt motiv în plus pentru care poți să recurgi la metoda de a îți prepara odorizantul acasă, deoarece vei economisi bani.
De asemenea, un astfel de proces poate fi unul relaxant pentru tine și îți permite să experimentezi și să personalizezi aromele, conform preferințelor personale.

Rețete de odorizante de cameră lichide

odorizant de camera solid
Odorizant de cameră[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În funcție de preferințe, există numeroase rețete de odorizant de cameră.

Iată câteva variante, pe care le poți încerca la tine acasă:

Odorizant lichid cu ulei esențial

Ingrediente:

  • 1 cană de apă
  • 15-20 de lingurițe de ulei esențial
  • 2 lingurițe de alcool

 

Mod de preparare:

În primul rând, ai nevoie de o sticlă cu pulverizator, unde să amesteci apa și alcoolul.

Ulterior, trebuie să adaugi uleiul esențial. Poți folosi orice aromă dorești, fie că vorbim de mentă, lavandă, scorțișoară sau altele. Agită foarte bine sticla, înainte de fiecare utilizare și pulverizează întreaga casă.

Odorizant lichid cu aromă de cafea

Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești uleiurile esențiale din rețeta de mai sus, cu puțin zaț de cafea. Mireasma îmbietoare de cafea de va întâmpina și te va face să te simți ca într-o cafenea, la tine acasă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Odorizante de cameră solide pe care le poți face acasă

odorizant de camera reteta
Odorizant de cameră[Sursa foto: Freepik]

Odorizantele de cameră solide au devenit din ce în ce mai populare și sunt eficiente deoarece le așezi exact în locul în care îți dorești, bucurându-te de un miros plăcut o bună perioadă de timp. De asemenea, acestea pot fi depozitate chiar și în mașină, înlocuind diverse alte spray-uri sau brăduții atașați de oglinda mașinii.

Odorizant solid cu miere

Pentru această rețetă ai nevoie de: jumătate de cană de ceară de albine, jumătate de cană de ulei de cocos, câteva picături de ulei esențial și câteva forme de silicon. Primul pas este să topești ceara și uleiul într-un vas, până se topesc. Ulterior, adaugă uleiul și amesteca toată compoziția. La final, toarnă întreg amestecul în formele de silicon și lasă-le la răcit timp de câteva ore. După ce s-au întărit, poți așeza cuburile oriunde îți dorești prin casă, peste o farfurie sau orice alt vas.

Odorizant sub formă de gel

O altă variantă de odorizant de cameră solid este cea sub formă de gel. Ai nevoie de 500 de ml de apă, un plic de gelatină alimentară și un ulei esențial. Tot ce trebuie să faci este să lași gelatina la hidratat, apoi să o pui la aburi. Ulterior, adaugă în recipientele dorite gelatina, puțin câte puțin, peste care adaugă uleiul esențial și apa.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Revitalizează-ți căsnicia. 5 pași simpli pentru a-ți restructura relația

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies