Atmosfera plăcută dintr-o încăpere nu este generată doar de felul în care arată, ci și de mirosul prezent acolo. Pe piață există numeroase soluții pentru ca locuința ta să aibă un miros plăcut: odorizante de cameră, spray-uri speciale și așa mai departe. Cu toate acestea, produsele respective pot fi obținute și hand-made, acasă.
Descoperă în rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care este mai sănătos să îți prepari odorizant de cameră singură, dar și rețete care te vor ajuta să obții cu ușurință aceste produse!
Beneficiile odorizantelor de cameră home-made
Citește și: Cum să prepari exfoliant natural! Trucul prin care femeile pot avea o piele fină
Citește și: Hidratarea picioarelor acasă. Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă!
Realizarea unui odorizant de cameră homemade (făcut în casă) are mai multe beneficii, atât pentru sănătate, cât și pentru mediu, dar și avantaje pentru buzunarul tău. În primul rând, în momentul în care alegi să îți faci propriul odorizant de cameră, poți folosi ingrediente naturale și astfel scapi de alergenii prezenți în diverse produse din comerț.
Rețete de odorizante de cameră lichide
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În funcție de preferințe, există numeroase rețete de odorizant de cameră.
Iată câteva variante, pe care le poți încerca la tine acasă:Odorizant lichid cu ulei esențial
Ingrediente:
- 1 cană de apă
- 15-20 de lingurițe de ulei esențial
- 2 lingurițe de alcool
Mod de preparare:
În primul rând, ai nevoie de o sticlă cu pulverizator, unde să amesteci apa și alcoolul.
Odorizant lichid cu aromă de cafea
Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești uleiurile esențiale din rețeta de mai sus, cu puțin zaț de cafea. Mireasma îmbietoare de cafea de va întâmpina și te va face să te simți ca într-o cafenea, la tine acasă.
Odorizante de cameră solide pe care le poți face acasă
Odorizantele de cameră solide au devenit din ce în ce mai populare și sunt eficiente deoarece le așezi exact în locul în care îți dorești, bucurându-te de un miros plăcut o bună perioadă de timp. De asemenea, acestea pot fi depozitate chiar și în mașină, înlocuind diverse alte spray-uri sau brăduții atașați de oglinda mașinii.
Odorizant solid cu miere
Pentru această rețetă ai nevoie de: jumătate de cană de ceară de albine, jumătate de cană de ulei de cocos, câteva picături de ulei esențial și câteva forme de silicon. Primul pas este să topești ceara și uleiul într-un vas, până se topesc. Ulterior, adaugă uleiul și amesteca toată compoziția. La final, toarnă întreg amestecul în formele de silicon și lasă-le la răcit timp de câteva ore. După ce s-au întărit, poți așeza cuburile oriunde îți dorești prin casă, peste o farfurie sau orice alt vas.
Odorizant sub formă de gel
O altă variantă de odorizant de cameră solid este cea sub formă de gel. Ai nevoie de 500 de ml de apă, un plic de gelatină alimentară și un ulei esențial. Tot ce trebuie să faci este să lași gelatina la hidratat, apoi să o pui la aburi. Ulterior, adaugă în recipientele dorite gelatina, puțin câte puțin, peste care adaugă uleiul esențial și apa.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.