Iată cum se pregătește pas cu pas gogonelele umplute cu carne tocată. Este o rețetă extrem de ușor de pregătit de toată lumea.
Maestrul bucătar Horia Vîrlan a împărtășit o rețetă delicioasă pentru această perioadă. Este vorba despre gogonele umplute cu carne tocată, o rețetă care vă va cuceri de la prima bucată.
Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se pregătește, pas cu pas, potrivit tvmania.ro, Această rețetă poate fi extrem de apreciată și de membrii familiei, la masa de Paște, în cazul în care vreți un preparat special.
Citeste si: Rețete de Paște. Rețeta de pască fără aluat a lui Teo Trandafir
Gogonele umplute cu carne tocata
– 12-16 gogonele acre (în funcţie de mărime)
– 300 g de carne de tocată (poate fi porc, vita sau pasare)
– 100 g de costiţă afumată, fără os şi fără şorici
– O ceapă mare, curăţată
– ½ de pahar de orez
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
– 2 ouă
– O legătură de mărar tocat
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
– Un vârf de cuţit de cimbru
– ½ linguriţă de sare
– ¼ linguriţă de piper negru măcinat.
Citeste si: Rețete de Paște. Cum să ai cele mai frumoase ouă pe masa de Paște. Iată câteva tehnici pe care sigur nu le știai!
Mod de preparare:
1 Spălaţi gogonelele, apoi tăiaţi-le câte un căpăcel şi scoateţi-le miezul.
2 Fierbeţi pe jumătate orezul într-un litru de apă sărată.
3 Tocaţi mărunt costiţa, radeţi pe răzătoare ceapa şi amestecaţi-le cu carnea tocată, orezul fiert, jumătate din mărarul tocat, ouăle şi condimentele. Cu această umplutură se umplu gogonelele, apoi li se pun înapoi căpăcelele.
4 Încingeţi cuptorul la 180°C, apoi ungeţi cu ulei o tavă, aşezaţi gogonelele în aceasta, adăugaţi apă până la jumătatea lor, apoi mărar, după care introduceţi tava în cuptor.
5 Serviţi gogonelele cu piure de cartofi sau cartofi ţărăneşti.