Negresa de post este un desert făcut în casă foarte ușor de pregătit.
Dacă vrei să te bucuri de un dulce de casă, negresa este mereu o varianta foarte rapidă și gustoasă. Rețeta de post de negresă reprezintă desertul perfect când ai la dispoziție puțin timp pentru a pregăti ceva rapid, delicios și aspectuos. Dacă vrei ca negresa să aibă și o textură mai crocantă, poți adăuga în blat și miez mărunțit de nucă.
Rețete de post: negresă. Cum se pregătește negresa de post
Ingrediente:
280 grame făină
240 ml apă
250 grame zahăr
100 grame cacao pudră
80 ml ulei de floarea soarelui
1 linguriță sare
2 sticluțe/fiole esență de vanilie
1/2 linguriță praf de copt sau bicarbonat
zahăr pudră pentru ornat
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare de căldură.
Amestecă făina și restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Toarnă apoi și apa, uleiul și esența de vanilie. Omogenizează bine cu un tel, până când compoziția are un aspect omogen, dar lichid.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul de negresă de post în tavă și uniformizează-l cu o spatulă sau mișcă ușor tava pentru ca blatul să se așeze uniform.
Bagă negresa la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu spre mic. Scoate prăjitura de post din cuptor și las-o să se răcească. Atunci când s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr pudră.