Reţete de post: cum se pregăteşte tarta cu caise. Prăjitura de post cu caise se face cu fructe proaspete sau din compot.
Reţete de post: Cum pregăteşti tarta cu caise
Ingrediente
două căni de făină
o cană de lapte de soia
o jumătate de cană de zahăr
un pliculeţ de zahăr vanilat
câteva linguri de ulei
coajă rasă de lămâie
o linguriţă de praf de copt
sare
caise din compot
100 g miez de nucă
Opţional, pentru decor
fulgi de migdale
zahăr pudră
Se amestecă făina cu coaja de lămâie, praful de copt şi un vârf de cuţit de sare. Separat, amestecăm laptele de soia cu zahărul vanilat şi zahărul tos. Când zahărul s-a topit complet, se toarnă laptele de soia peste celelalte ingrediente, apoi se omogenizează bine şi se pune şi uleiul.
Caisele se taie feliuţe, nuca se tocă şi se pun în compoziţie. După ce se amestecă bine, se toarnă blatul în tavă.
Tarta de post cu caise se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute. Se scoate apoi din cuptor şi se lasă la răcit.
Tarta de post cu caise se poate orna cu zahăr pudră sau cu fulgi de migdale prăjiţi în tigaie.
De asemenea, pentru o tartă mai moale şi mai aromată, poţi însiropa prăjitura cu zeama de compot de caise.