Descoperă cele mai simple rețete de smoothie, ideale pentru micul dejun.
Rețete de smoothie pentru micul dejun
Smoothie Tropical Energy
Ingrediente: ananas, banană, pătrunjel, ghimbir, lapte de cocos, avocado.
Mixați ingredientele folosind un blender și veți obține un smoothie proaspăt și delicios.
Smoothie Morning Power
Ingrediente: portocală, banană, căpșuni, mentă, iaurt.
Mixați ingredientele în blender și savurați o porție consistentă de energie.
Smoothie Antioxidant
Ingrediente: lapte de cocos, fructe de pădure, spanac, banane.
Mixați ingredientele și savurați un smoothie antioxidant împreună cu familia.
Vanilie Chai Smoothie pentru micul dejun
Vanilie Chai Smoothie conține masala chai, banană, ovăz și scorțișoară. Integrarea ceaiului este modalitatea ideală de a adăuga un plus de savoare, dar și beneficii pentru sănătate smoothie-urilor de la micul dejun.
Ingrediente: lapte de migdale neîndulcit, pulbere de proteine de vanilie pe bază de plante, ceai chai (preparat dintr-un plic de ceai și răcit), banană congelată, o linguriță de scorțișoară măcinată, apă (opțional).
Acest smoothie vă poate ajuta să slăbiți, întrucât menține starea se sațietate până la prânz.
Citeste si: NOTEAZĂ: Fructe și legume de toamnă pe care să le introduci în dieta ta
Smoothie cu afine
Ingrediente: ½ cană cu lapte de migdale neîndulcit, ½ cană de afine congelate, o lingură pulbere de proteine pe bază de plante de vanilie, ½ lingură unt natural de migdale nesărate, apă (opțional).
Acest smoothie este recomandat în curele de slăbire.
Smoothie hiperproteic vegan
Dacă faceți sport sau pur și simplu vă doriți o dietă bazată pe proteine vegetale, smoothie-ul hiperproteic este ideal pentru micul dejun.
Este un smoothie extrem de aromat, bogat în proteine datorită combinației de ingrediente.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Veți avea nevoie de: unt de arahide, semințe de cânepă, pudră de orez.
Smoothie de banane cu semințe
Smoothie-ul pe bază de banane este bogat în fibre, acizi Omega 3, 6 și 9, facilitând digestia datorită mixului de semințe, combinația de ingrediente fiind extrem de gustoasă.
Smoothie cu banană, mango, baby spanac și avocado
Smoothie-urile pe bază de avocado au o aromă specifică, textura fiind extrem de cremoasă. Fructul de mango aduce un plus de savoare și o dulceață naturală aparte, satisfăcând nevoia de dulce.
Smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit
Dacă vă doriți un mic dejun sănătos, sărac în zaharuri și detoxifiant în același timp, smoothie-ul pe bază de spanac, cu pătrunjel și grapefruit este alegerea perfectă.
Smoothie de zmeură și mango
Este o rețetă simplă, gustoasă și extrem de răcoritoare. Culorile vii ale preparatului și aroma pecifică vă vor binedispune încă de la primele ore ale dimineții. De asemenea, veți aduce un aport semnificativ de vitamine în organism, datorită combinației dintre zmeură și mango.
Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu miere si scorțișoară. Slăbește 3 kg în 7 zile
Smoothie cu banane și ciocolata
Din combinația de banane, scorțișoară (excelentă pentru reglarea zahărului din sânge!), afine și ciocolată neagră va rezulta un smoothie sănătos, cremos, absolut irezistibil.
The Glowing Green Smoothie
The Glowing Green Smoothie este extrem de sățios, bogat în nutrienți, recomandat în curele de detoxifiere pentru a înlocui micul dejun. Introduceți ingredientele în blender și veți obține un smoothie cremos, extrem de gustos, în doar câteva minute.
Veți avea nevoie de: mere, țelină, baby spanac, banană, zeamă de lămâie și pătrunjel.
Citeste si:|| NOTEAZĂ|| 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai
Smoothie verde cu spanac
Ingrediente:
- 1 mana spanac sau baby spanac
- 1 banana
- 30 g ananas
- 30 g fructe de padure congelate
- 300 ml apa sau lapte vegetal
- 1 lingurita cardamon pudra (optional)
Mod de preparare:
Adăugați toate ingredientele în blender si mixați timp de 2 minute până se omogenizează. Consumați preparatul imediat.
Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta fix la fix. Ce să mănânci ca să slăbești sănătos
Smoothie-uri care alungă oboseala
Smoothie cu matcha și varză Kale
Ingrediente:
- 1 mana de varza Kale
- 1 lingura de pudra de matcha
- 1 banana
- 300 ml de apa
Mod de preparare:
Puneți ingredientele în blender, mixați până se transformă în smoothie, apoi savurați băutura, astfel calitățile nutriționale nu vor fi afectate.
„Societatea Americana de Cancer recomanda consumul a minimum 5 portii de legume si fructe pe zi, in vederea prevenirii unor afectiuni precum cancerul. Insa dieta moderna include rareori o cantitate atat de mare de legume si fructe. De aceea, smoothie-urile pot fi folosite cu succes pentru suplimentarea aportului.
Smoothie-urile potolesc foamea, insa totodata asigura organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie. Intrucat un smoothie contine toate componentele unei plante, unei legume sau ale unui fruct, acesta este mult mai sanatos decat un suc care e preparat numai din pulpa fructului.
Incearca sa nu pui niciodata o cantitate mare de fructe smoothie-ul preparat, astfel incat sa nu cresti aportul caloric al acestuia. Fructele sunt extrem de sanatoase, insa consumate in cantitati mari pot favoriza acumularea de kilograme nedorite.
Incearca sa consumi smoothie-uri pentru o saptamana, in loc de mic dejun, si vei vedea ca vor face minuni pentru silueta, ten si starea ta de spirit”, scrie dr. Oana Cuzino.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât se fierbe sparanghelul. Beneficii pentru sănătate ale sparanghelului