Află din rândurile următoare cum să prepari sosuri delicioase pentru a-ți asezona mâncarea.
Gătitul
Dacă te-ai săturat de rețetele clasice și vrei să aduci un plus de savoare în mâncarea ta, poate ar trebui să încercă să adaugi anumite sosuri, menite să transforme orice mâncare într-una mai bună.
Citește și: 7 rețete de marinată pentru pui! Oferiți puiului o aromă deosebită cu ajutorul acestor rețete
Citește și: Rețete de dressinguri pentru mâncărurile preferate
Sos verde gata în 5 minute
Ingrediente:
- un avocado;
- o cană de pătrunjel și frunze de coriandru combinate;
- un ardei iute;
- 2 căței de usturoi;
- suc de la un lime;
- ½ cană de apă;
- ½ cană de ulei de măsline;
- o linguriță de sare;
- ½ cană de fistic sau alte nuci, la alegere.
Mod de preparare:
Procesul de preparare al acestui sos este extrem de simplu și rapid. Prima dată, trebuie să îndepărtați semințele de la ardeiul iute și să puneți toate ingredientele, mai puțin fisticul, într-un blender. Amestecați până când obțineți o pastă verde, iar apoi adăugați și fisticul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Acest sos poate fi folosit pentru nachos, pentru salată sau pentru pui. Dacă mai adăugați cantitate suplimentară de apă sau ulei, puteți să îl mai diluați și astfel se poate transforma într-o marinată delicioasă.
Sos cu tahini și ardei uscat
Ingrediente:
- ½ cană de ulei de măsline;
- ¼ cană de apă;
- ¼ cană de tahini;
- 1-2 ardei uscați;
- un cățel mic de usturoi;
- sucul de la o portocală;
- ½ linguriță de sare grunjoasă.
Mod de preparare:
Amestecați toate ingredientele într-un blender, până când obțineți o compoziție omogenă și cremoasă. Acest sos poate fi consumat cu ușurință cu pui la grătar, cartofi prăjiți, creveți, salate verzi, ouă fierte, legume la grătar și orice altă mâncare căreia simți că îi lipsește un plus de savoare.
Sos pesto de kale
Ingrediente:
- 2 căni de frunze de varză kale, rupte, amestecate cu pătrunjel;
- ½ cană de ulei de măsline;
- ¼ linguriță de sare;
- un cățel de usturoi;
- suc de la o lămâie;
- ½ cană de migdale crude.
Mod de preparare:
Amestecați varza kale, uleiul de măsline, usturoiul și sucul de lămâie într-un blender, până când obțineți o compoziție omogenă. Adăugați migdalele și amestecați, până când acestea sunt complet măcinate și obțineți consistența dorită. Condimentați cu sare. Acest sos se poate servi cu pizza, paste, nachos, ouă, salate sau chiar sandvișuri.
Sos de arahide
Ingrediente:
- ½ cană de unt de arahide;
- 1/3 cană de sos de soia;
- 2 linguri de susan;
- 2 linguri de oțet de orez;
- 2 linguri de pastă de chili;
- 2 linguri de zahăr sau miere, după preferințe;
- un cățel de usturoi;
- ¼ cană de apă.
Mod de preparare:
Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele într-un blender, până când obții o compoziție omogenă, iar apoi să te bucuri de cel mai bun sos de arahide, pe care poți să îl combini cu orice mâncare dorești.
Sos de ardei copt
Ingrediente:
- un borcan de 450 de grame de ardei copt;
- ½ cană de ulei de măsline;
- ½ cană de migdale;
- un cățel de usturoi;
- ½ linguriță de sare grunjoasă;
- sucul de la o lămâie;
- o legătură de pătrunjel.
Mod de preparare:
Stoarce bine ardeii, iar apoi amestecă toate ingredientele într-un blender, până când obții o compoziție omogenă. Pentru a obține o textură mai groasă, puteți să mai adăugați migdale.