Reteta de supa de mazare de post te scoate din impas de fiecare data cand vrei sa pregatesti ceva vegetarian, cand vrei un preparat dens, gustos si aromat.
Reteta de supa de mazare de post este foarte usor de pregatit si ne aduce aminte de mancarea preparata de mama sau bunica.
Retete de supa: Supa de mazare de post. De ce ingrediente ai nevoie:
250-300 gr mazare
o ceapa mare
2 morcovi medii sau un morcov mai mare
2-3 cartofii medii
Sare si piper dupa gust
o jumatate de lingurita de usturoi uscat
o jumatate de lingurita de turmeric (curcuma)
2-3 frunze de dafin
ulei de masline
Retete de supa: Supa de mazare de post. Cum se prepara:
Mazarea se pune la inmuiat peste noapte intr-un litru de apa rece. A doua zi se spala bine in cateva ape, pana cand apa nu va mai fi tulbure. Se toarna peste mazare doi litri de apa si se fierbe la foc mic pana cand se inmoaie.
Se pune mazarea in blender impreuna cu apa in care a fiert, se blendeaza, apoi se adauga cartofii taiati cubulete.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana cand devine translucida. Se adauga apoi in supa impreuna cu morcovii tocati cubulete. Se pune capacul si se lasa la gatit pana cand toate legumele se inmoaie.
Intr-o tigaie se calesc, timp de 1-2 minute, condimentele, apoi se adauga in supa.
Cand supa de mazare de post este gata, se stinge focul si se lasa sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Pofta buna!