Rețete pentru sărbătorile de iarnă: ce aperitive să faci pentru masa de Crăciun

Rețete pentru sărbătorile de iarnă: ce aperitive să faci pentru masa de Crăciun
Rețete pentru sărbătorile de iarnă: ce aperitive să faci pentru masa de Crăciun

Aperitivele nu au cum să lipsească de pe masa de Crăciun. Iată câteva rețete, din care să vă inspirați pentru a pregăti cele mai bune gustări de sărbătoare.

Masa de Crăciun trebuie să includă, neapărat, și câteva aperitive festive. Dacă vreți să vă impresionați invitații, puteți încerca să pregătiți unele gustări mai speciale, care vor avea și un aspect de sărbătoare. 

Aperitivele de Crăciun deschid sărbătorile de iarnă

Orice masă festivă începe cu un aperitiv. Anul acesta, de Crăciun, pregătiți-vă să-i surprindeți pe cei dragi cu gustări delicioase, care să se potrivească perfect cu magia acestei sărbători. 

Conform tradiției, pe masa de Crăciun trebuie să apară aperitivele clasice românești. Aici vorbim despre tobă, lebăr, piftie, salată de Boeuf sau deja celebrul șorici. Pe lângă acestea, puteți să veniți și cu unele idei mai sofisticate. 

Noi vă sărim în ajutor, cu 3 rețete de aperitive festive, ideale pentru masa de Crăciun. Cu siguranță vor fi pe placul tuturor invitaților, indiferent de preferințele fiecăruia. 

1. Aperitiv cu șuncă și cașcaval

2. Biluțe din somon afumat și cremă de brânză 

3. Salată cu creveți și mousse de avocado 

Cum se prepară cele mai bune aperitive de Crăciun

Aperitivele cu șuncă și cașcaval pot fi pregătite în mai multe feluri, în funcție de imaginația fiecăruia. Dar pentru că vorbim despre masa de Crăciun, trebuie să le aranjați într-un mod mai deosebit. 

Astfel, puteți pregăti un aperitiv din șuncă și cașcaval, în formă de tort. Da, ați citit bine. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente:

  • 200 grame de șuncă felii
  • 200 grame de cașcaval felii
  • roșii cherry
  • scobitori
  • unt sau cremă de brânză

Mod de preparare:

Pe un platou, așezați o felie de cașcaval, o ungeți cu unt sau cu cremă de brânză, apoi puneți o felie de șuncă și continuați așa, până terminați toate mezelurile. La final, tăiați cu un cuțit ascuțit fâșii de 2-3 centimetri, după care pe acestea le tăiați în cuburi. 

În fiecare pătrățel, înfigeți câte o scobitoare, iar în vârf îi puneți câte o roșie cherry. 

Biluțele din somon afumat și cremă de brânză reprezintă un aperitiv mai sofisticat, dar extrem de ușor de preparat. 

Ingrediente:

  • 150 grame de somon afumat
  • 200 grame de cremă de brânză
  • câteva fire de ceapă verde 
  • nucă
  • merișoare
  • mărar
  • semințe de susan negru 

Mod de preparare:

Somonul afumat trebuie tocat cât mai mărunt. După aceea, îl amestecați cu crema de brânză. Tocați ceapa verde și adăugați-o în compoziție. De asemenea, și celelalte ingrediente, nuca, merișoarele și mărarul, trebuie mărunțite, înainte de a le folosi. Din compoziția obținută, formați biluțe, pe care le dați prin nucă, prin mărar sau prin merișoare, în funcție de preferințele fiecăruia. Cel mai bine ar fi să faceți câteva biluțe cu fiecare ingredient, ca să fiți sigure că veți mulțumi pe toată lumea. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Salata cu creveți și mousse de avocado va aduce pe masa dumneavoastră o notă de rafinament. 

Ingrediente:

  • câteva frunze de salată verde
  • o lingură de creveți prefierți
  • o lingură de mousse de avocado cu ou
  • două felii de mandarină
  • sare
  • ulei de măsline
  • oțet 

Mod de preparare:

Spălați frunzele de salată și rupeți-le în bucăți mici. Creveții trebuie să fie fierți înainte de a-i folosi în salată. Pentru mousse de avocado cu ou aveți nevoie de trei linguri de avocado pasat, un gălbenuș de ou fiert, trei linguri de smântână, două linguri de zeamă de lămâie și sare. 

Amestecați avocado cu smântâna și cu zeama de lămâie. Apoi puneți gălbenușul pasat și mixați totul cu blenderul. Adăugați sare după gust și gata. 

Foile de salată le amestecați cu oțet, ulei de măsline și sare. După aceea, într-o cupă, puneți salată, mousse de avocado amestecat cu creveți și deasupra cuburi de mandarină. La final, mai puneți câte un crevete sau doi în fiecare bol, dar aceștia să nu fie amestecați cu mousse de avocado, ci simpli. 

În loc de foi de salată, puteți folosi și tartine, pentru un aperitiv mai consistent. Peste tartină puneți mousse de avocado, iar deasupra creveți. 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies