Toamna aduce cu ea alimente gustoase si cu efecte benefice asupra organismului tau. Noi iti propunem doua retete detoxifiante!
Fructele si legumele bogate in vitamine si minerale ajuta la detoxifierea ficatului si a intregului organism.
Aceste alimente de toamna contin si fibre, esentiale in eliminarea toxinelor din corp.Uite ce trebuie sa consumi in acesta toamna:
Mere- fibre, vitamina C si antioxidanti
Pere- fibre, cupru, vitamina C si vitamina K
Broccoli- fibre, calciu, zinc, vitamina E si mangan
Conopida- fibre, vitamina B6, magneziu si potasiu
Dovleac- fibre, vitamina A, vitamina C si acid folic
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Uite ce trebuie sa
Salata detox
Ingrediente: un dovleac mic, 260 g de conopida, 260 g de broccoli, 15 ml de ulei de cocos, 60 g de migdale, 30 ml de zeama de lamaie, 5 ml de ulei de masline, sare de mare.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul. Taie dovleacul in doua si cu ajutorul unei linguri indeparteaza semintele.
Pune dovleacul si conopida pe o foaie de copt, intr-o tava, stropeste-le cu ulei de cocos si pune tava in cuptor pentru 15-20 de minute.
Intre timp taie broccoli si pune-l intr-un bol. Amesteca-l cu migdale, zeama de lamaie, uleiul de masline si putina sare de mare. Cand dovleacul si conopida sunt coapte, adauga-le in bol.
Amesteca.Gustare de toamna
Ingrediente: un mar decojit, o para decojita, 230 ml de lapte de migdale, 30 g de seminte chia, 5 g de scortisoara.
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza-le.
Sursa www.sheknows.com