Desertul face parte din lumea dulciurilor orientale, iar reteta a fost culeasa din cartea "Dulciuri orientale". Pe cat de simpla pe atat de delicioasa
INGREDIENTE
pt aluat:
4 oua
1 praf de sare
1 pahar de zahar
1 pahar de ulei
1 pahar de iaurt sau lapte batut
2 pahare de faina
1 pahar de gris
1 plic esenta de vanilie
1 praf de copt
1 praf de turmeric(optional)
pt sirop:
4 cani apa
2 cani zahar
zeama de la 1/2 lamaie
unt pt uns tava
pt servit:
seminte de dovleac prajite si caramelizate
Citeste si: Salată grecească “5 minute”. Gustoasă, ieftină si sănătoasă
MOD DE PREPARARE RETETA Revani, prajitura insiropata cu gris:
Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa se racoreasca pana e gata prajitura.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pt aluat: ouale se mixeaza cu un praf de sare si zaharul.
Se serveste presarata cu fistic, nuca macinata...eu am achizitionat seminte de dovleac prajite si caramelizate. Pofta buna!!!
TIPS-URI:
1 reteta originala nu are turmeric, eu l-am folosit pt a da o culoare galben frumoasa prajiturii...voi puteti sa folositi oua de casa si va iesi la fel de frumoasa
2 este o prajitura insiropata, dar nu in exces, se mai putea folosii inca 50-100 ml sirop
3 siropul se face cat de dulce doriti, in reteta din carte era cu o cana de zahar mai mult
4 se masoara cu aceeasi cana de fiecare data...cana pe care eu am folosit-o masura 200 ml apa
Citeste si: Salată de ouă și mărar. Gustul dumnezeiesc pe care nu il poti uita
sursa: bucataras.ro