Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii pe care dermatologii doresc să le faci în 2023

Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii
Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii

Noul an este momentul perfect pentru a vă verifica rutina de îngrijire a pielii și pentru a reevalua modul în care obiceiurile dumneavoastră vă pot ajuta

Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii pe care dermatologii doresc să le faci în 2023. Pentru o piele mai sănătoasă și superbă, respectați aceste lucruri și ce nu trebuie făcut în noul an. Noul an este momentul perfect pentru a vă verifica rutina de îngrijire a pielii și pentru a reevalua modul în care obiceiurile dumneavoastră vă pot ajuta (sau dăuna) pielii.

Acestea fiind spuse, rezoluțiile sunt ușor de luat la 1 ianuarie și mai greu de susținut pe tot parcursul anului.

Este greu să schimbăm comportamentul, mai ales când vine vorba de sănătatea noastră.

Se recomandă să vă împărțiți obiectivele în pași mici pe care să îi puteți aborda cu ușurință. Acest lucru vă va permite să obțineți câteva câștiguri și să simțiți progresul rezoluției dvs. În plus, atunci când atingeți aceste etape mici, ar trebui să sărbătoriți cu ceva tangibil, cum ar fi o medalie, un cadou sau o altă formă de tur de victorie.

Și nu te pedepsi dacă faci câteva greșeli. Schimbările în sănătate sunt progresive, iar progresul este victoria.

Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii
Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii[Sursa foto: PixaBay]

Schimbarea pe termen lung nu este ușoară, dar consecvența este esențială – mai ales în ceea ce privește îngrijirea pielii. Utilizarea regulată a îngrijirii pielii de înaltă calitate va face o diferență enormă pe termen lung, spune ea, dar nu vă așteptați la rezultate peste noapte, mai ales când vine vorba de reducerea semnelor de îmbătrânire.

Luați retinoizii, de exemplu: se știe că aceștia reduc liniile fine și ridurile, dar poate dura până la șase luni de utilizare regulată înainte de a observa îmbunătățiri. Deci, orice rezoluție pe care o luați acum, plănuiți să rămâneți pentru tot anul 2023 pentru cele mai bune rezultate.

În acest scop, iată câteva rezoluții de îngrijire a pielii pe care cinci dermatologi certificați doresc să le angajezi în 2023:

Aplicați protecție solară în fiecare zi, în fiecare sezon

Crema de protecție solară poate părea de bază, dar este cel mai eficient instrument de îngrijire a pielii. Fiecare dermatolog citat în acest articol spune că angajarea la protecția solară zilnică este rezoluția maximă pe care doresc să o vadă pe oameni.

Când oamenii întreabă care este crema anti-îmbătrânire numărul unu, este crema de protecție solară.

S-a demonstrat că utilizarea consecventă a cremelor solare are cel mai mare impact în prevenirea îmbătrânirii accelerate și a cancerelor de piele. Mi-ar plăcea ca toată lumea să se angajeze să poarte zilnic cremă de protecție solară, ca parte a rutinei lor de dimineață.

Se recomandă să purtați o cremă de protecție solară cu spectru larg cu SPF 30 sau mai mare și să căutați și o cremă hidratantă cu SPF.

Un spectru larg înseamnă că crema de protecție solară va proteja de efectele nocive ale razelor UVA, care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii, și ale razelor UVB, care provoacă arsuri solare.

Dacă ați ajuns până aici și credeți că sunteți scutit pentru că nu sunteți afară în lunile de iarnă, gândiți-vă din nou- studiile arată că chiar și lumina albastră generată de computerele și dispozitivele noastre electronice are un impact negativ asupra pielii noastre.

De exemplu, un mic studiu a constatat că expunerea la lumină albastră a fost legată de producerea de radicali liberi, care sunt asociați cu îmbătrânirea prematură a pielii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ca să nu mai vorbim de faptul că razele UVA vă pot afecta chiar pielea prin ferestre, ca atunci când vă aflați într-o mașină sau lucrați în interior cu lumină naturală.

Nu dormi în machiaj

Dormitul cu machiaj poate provoca o serie de probleme ale pielii, de la pori înfundați și erupții până la uscăciune extremă a buzelor și riscați să vă deteriorați sever ochii.

Din fericire, această rezoluție este simplă: spălați-vă fața înainte de culcare. Dacă purtați corector pe bază de ulei, veți avea nevoie de o demachiere pe bază de solvenți. Se recomandă produse de curățare cu spumă care pot emulsiona majoritatea fondurilor de ten și a rujului. Cu toate acestea, asigurați-vă că utilizați un produs de curățare delicat în jurul ochilor, deoarece aceștia sunt mai sensibili.

Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii
Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii[Sursa foto: PixaBay]

Protejează-ți pielea de iarnă

Iarna este poate cel mai provocator sezon pentru pielea ta. Se recomandă oamenilor să decidă să folosească produse suplimentare de îngrijire a pielii în timpul iernii, deoarece vremea rece, umiditatea scăzută și vântul afectează stratul exterior al pielii.

Căutați produse care conțin umectanți hidratanți, cum ar fi glicerina și lactatul de amoniu, deoarece aceste ingrediente pot de fapt trage umezeala către piele.

De asemenea, puteți opta pentru o cremă sau un unguent, care tind să vină în tuburi sau cuve, mai degrabă decât loțiuni.

Aruncați produsele expirate sau neutilizate

Nu sunteți sigur de unde să începeți? Verificați datele de expirare ale tuturor produselor de îngrijire a pielii și angajați-vă să aruncați orice a depășit data limită de utilizare. De asemenea, renuntati la orice iritant pentru piele.

Păstrați-vă rutina simplă și consecventă

Mi-ar plăcea să văd rutine mai simple de îngrijire a pielii în 2022 și să îi pun pe oameni să renunțe la regimurile în mai multe etape. Mai mult nu este mai bine și poate duce doar la iritare. Frecarea excesivă, exfolierea excesivă și aplicarea excesivă a produselor nu este neapărat mai bună decât a respecta o rutină simplă și eficientă de îngrijire a pielii.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

O regulă de bază bună este să rămâneți la trei produse simple care vor face diferența: o cremă de protecție solară, un demachiant și o cremă hidratantă.

Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii
Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii[Sursa foto: PixaBay]

Nu Fumați

Indiferent dacă aprindeți o țigară de tutun sau un joint de canabis, fumatul vă afectează pielea, făcând-o să pară uscată, plictisitoare sau roșie. Ea sugerează să evitați fumatul în orice mod posibil, ceea ce pentru consumatorii de canabis poate însemna trecerea la produse comestibile, mai degrabă decât renunțarea la THC.

Amplifică-ți rutina cu retinol și vitamina C

Dacă sunteți mulțumit de rutina dvs. actuală de îngrijire a pielii, puteți oricând hotărâți să o intensificați adăugând mai multe produse specifice. Pielea poate beneficia de serul cu vitamina C și de protecție solară dimineața și retinol seara. Retinolul este o formă mai blândă de retinoid topic derivat din vitamina A. Produsele cu retinol sunt disponibile fără prescripție medicală, în timp ce retinoizii necesită de obicei rețetă. Vitamina C este un antioxidant, deci este un produs care ajută la stresul mediului, îmbătrânirea și procesele de oxidare. Vitamina C este benefica pentru protecția solară, deoarece are o funcție dublă, atât protejând de razele soarelui, cât și reducând apariția unor pete solare sau pigmentare.

Între timp, retinoizii au cele mai bune dovezi pentru reducerea la minimum a semnelor vizibile de îmbătrânire, iar rezoluția ei personală de îngrijire a pielii este de a crește doza de retinol.

Există mai multe tipuri de produse cu retinol fără prescripție medicală, iar studiile arată că toți retinoizii par să reducă fotoîmbătrânirea, așa că tolerabilitatea personală este cel mai mare aspect în încercarea de a alege care este cel mai bun pentru tine.

O rutină cu retinol va varia considerabil în funcție de locația geografică, sezon și tipul de piele. Pentru început, aplicați un produs de două ori pe săptămână, ca parte a rutinei de culcare- retinoizii vă fac mai sensibil la soare, spune ea, așa că aplicați noaptea și la cel puțin două-trei zile una dintre ele. Apoi, la fiecare una sau două săptămâni, puteți crește cu o aplicație suplimentară pe săptămână. Scopul pe termen lung este de a-l aplica noaptea dacă este tolerat, dar unii îl vor putea folosi doar de două până la trei ori pe săptămână.

Citeste si: Probleme comune ale pielii și ce pot însemna acestea

Citeste si: Cofeina în îngrijirea pielii: funcționează cu adevărat?



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies