Noul an este momentul perfect pentru a vă verifica rutina de îngrijire a pielii și pentru a reevalua modul în care obiceiurile dumneavoastră vă pot ajuta
Rezoluțiile pentru îngrijirea pielii pe care dermatologii doresc să le faci în 2023.
Acestea fiind spuse, rezoluțiile sunt ușor de luat la 1 ianuarie și mai greu de susținut pe tot parcursul anului.
Se recomandă să vă împărțiți obiectivele în pași mici pe care să îi puteți aborda cu ușurință. Acest lucru vă va permite să obțineți câteva câștiguri și să simțiți progresul rezoluției dvs. În plus, atunci când atingeți aceste etape mici, ar trebui să sărbătoriți cu ceva tangibil, cum ar fi o medalie, un cadou sau o altă formă de tur de victorie.
Schimbarea pe termen lung nu este ușoară, dar consecvența este esențială – mai ales în ceea ce privește îngrijirea pielii. Utilizarea regulată a îngrijirii pielii de înaltă calitate va face o diferență enormă pe termen lung, spune ea, dar nu vă așteptați la rezultate peste noapte, mai ales când vine vorba de reducerea semnelor de îmbătrânire.
În acest scop, iată câteva rezoluții de îngrijire a pielii pe care cinci dermatologi certificați doresc să le angajezi în 2023:
Aplicați protecție solară în fiecare zi, în fiecare sezon
Crema de protecție solară poate părea de bază, dar este cel mai eficient instrument de îngrijire a pielii. Fiecare dermatolog citat în acest articol spune că angajarea la protecția solară zilnică este rezoluția maximă pe care doresc să o vadă pe oameni.
Când oamenii întreabă care este crema anti-îmbătrânire numărul unu, este crema de protecție solară. S-a demonstrat că utilizarea consecventă a cremelor solare are cel mai mare impact în prevenirea îmbătrânirii accelerate și a cancerelor de piele. Mi-ar plăcea ca toată lumea să se angajeze să poarte zilnic cremă de protecție solară, ca parte a rutinei lor de dimineață.
Se recomandă să purtați o cremă de protecție solară cu spectru larg cu SPF 30 sau mai mare și să căutați și o cremă hidratantă cu SPF. Un spectru larg înseamnă că crema de protecție solară va proteja de efectele nocive ale razelor UVA, care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii, și ale razelor UVB, care provoacă arsuri solare.
Dacă ați ajuns până aici și credeți că sunteți scutit pentru că nu sunteți afară în lunile de iarnă, gândiți-vă din nou- studiile arată că chiar și lumina albastră generată de computerele și dispozitivele noastre electronice are un impact negativ asupra pielii noastre. De exemplu, un mic studiu a constatat că expunerea la lumină albastră a fost legată de producerea de radicali liberi, care sunt asociați cu îmbătrânirea prematură a pielii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ca să nu mai vorbim de faptul că razele UVA vă pot afecta chiar pielea prin ferestre, ca atunci când vă aflați într-o mașină sau lucrați în interior cu lumină naturală.
Nu dormi în machiaj
Dormitul cu machiaj poate provoca o serie de probleme ale pielii, de la pori înfundați și erupții până la uscăciune extremă a buzelor și riscați să vă deteriorați sever ochii.
Din fericire, această rezoluție este simplă: spălați-vă fața înainte de culcare. Dacă purtați corector pe bază de ulei, veți avea nevoie de o demachiere pe bază de solvenți. Se recomandă produse de curățare cu spumă care pot emulsiona majoritatea fondurilor de ten și a rujului. Cu toate acestea, asigurați-vă că utilizați un produs de curățare delicat în jurul ochilor, deoarece aceștia sunt mai sensibili.
Protejează-ți pielea de iarnă
Iarna este poate cel mai provocator sezon pentru pielea ta. Se recomandă oamenilor să decidă să folosească produse suplimentare de îngrijire a pielii în timpul iernii, deoarece vremea rece, umiditatea scăzută și vântul afectează stratul exterior al pielii.
Căutați produse care conțin umectanți hidratanți, cum ar fi glicerina și lactatul de amoniu, deoarece aceste ingrediente pot de fapt trage umezeala către piele.
De asemenea, puteți opta pentru o cremă sau un unguent, care tind să vină în tuburi sau cuve, mai degrabă decât loțiuni.
Aruncați produsele expirate sau neutilizate
Nu sunteți sigur de unde să începeți? Verificați datele de expirare ale tuturor produselor de îngrijire a pielii și angajați-vă să aruncați orice a depășit data limită de utilizare. De asemenea, renuntati la orice iritant pentru piele.
Păstrați-vă rutina simplă și consecventă
Mi-ar plăcea să văd rutine mai simple de îngrijire a pielii în 2022 și să îi pun pe oameni să renunțe la regimurile în mai multe etape. Mai mult nu este mai bine și poate duce doar la iritare. Frecarea excesivă, exfolierea excesivă și aplicarea excesivă a produselor nu este neapărat mai bună decât a respecta o rutină simplă și eficientă de îngrijire a pielii.
O regulă de bază bună este să rămâneți la trei produse simple care vor face diferența: o cremă de protecție solară, un demachiant și o cremă hidratantă.
Nu Fumați
Indiferent dacă aprindeți o țigară de tutun sau un joint de canabis, fumatul vă afectează pielea, făcând-o să pară uscată, plictisitoare sau roșie. Ea sugerează să evitați fumatul în orice mod posibil, ceea ce pentru consumatorii de canabis poate însemna trecerea la produse comestibile, mai degrabă decât renunțarea la THC.
Amplifică-ți rutina cu retinol și vitamina C
Dacă sunteți mulțumit de rutina dvs. actuală de îngrijire a pielii, puteți oricând hotărâți să o intensificați adăugând mai multe produse specifice. Pielea poate beneficia de serul cu vitamina C și de protecție solară dimineața și retinol seara. Retinolul este o formă mai blândă de retinoid topic derivat din vitamina A. Produsele cu retinol sunt disponibile fără prescripție medicală, în timp ce retinoizii necesită de obicei rețetă. Vitamina C este un antioxidant, deci este un produs care ajută la stresul mediului, îmbătrânirea și procesele de oxidare. Vitamina C este benefica pentru protecția solară, deoarece are o funcție dublă, atât protejând de razele soarelui, cât și reducând apariția unor pete solare sau pigmentare.
Între timp, retinoizii au cele mai bune dovezi pentru reducerea la minimum a semnelor vizibile de îmbătrânire, iar rezoluția ei personală de îngrijire a pielii este de a crește doza de retinol.
Există mai multe tipuri de produse cu retinol fără prescripție medicală, iar studiile arată că toți retinoizii par să reducă fotoîmbătrânirea, așa că tolerabilitatea personală este cel mai mare aspect în încercarea de a alege care este cel mai bun pentru tine.
O rutină cu retinol va varia considerabil în funcție de locația geografică, sezon și tipul de piele. Pentru început, aplicați un produs de două ori pe săptămână, ca parte a rutinei de culcare- retinoizii vă fac mai sensibil la soare, spune ea, așa că aplicați noaptea și la cel puțin două-trei zile una dintre ele. Apoi, la fiecare una sau două săptămâni, puteți crește cu o aplicație suplimentară pe săptămână. Scopul pe termen lung este de a-l aplica noaptea dacă este tolerat, dar unii îl vor putea folosi doar de două până la trei ori pe săptămână.
Citeste si: Probleme comune ale pielii și ce pot însemna acestea
Citeste si: Cofeina în îngrijirea pielii: funcționează cu adevărat?