În cadrul emisunii de la Kanal D "Teo Show", prezentată de Teo Trandafir, renumitul chirurg estetician Florin Juravle, a povestit despre procedura de rinoplastie.
Doctorul Florin Juravle, chirurg estetician a povestit in cadrul emisiunii "Teo Show" despre intervenția de rinoplastie. Prima întrebare a prezentatoarei Teo Trandafir a fost dacă procedura de rinoplastie doare, acesta răspunzând că se face cu o anestezie generala, deci nu se simte nicio durere si are o convalescentă rapida. Singurul disconfort poate fi faptul ca se poate sta cu pansamente si vânătăi o scurtă perioadă.
"Nu, operația de rinoplastie se face cu anestezie generală, deci nu doare, dar nu este una din intervențiile care au perioada de coalescență medicală după.
Cum se face operația de rinoplastie
Citeste si: Topul celor mai căutate operații estetice. Ce operație deține locul întâi
Cât durează umflarea feței după o rinoplastie
Pacienții pot respira foarte ușor după intervenția chirurgicală, fiind o intervenție cu o convalescență destul de rapidă. Acesta precizează că umflarea feței poate dura 7-10 zile, însă rezultatul final se poate vedea după un an.
De asemenea, domnul Florin declara că in zona noastră oamenii vor nasuri mult mai mici, însă exista si persoane care își fac intervenții pentru nasuri mai mari.“La noi in zona asta a noastră mediterano-balcanică, oamenii vor nasuri mai mici, iar la o rinoplastie nu ai de unde sa scoți piele si din cauza aceasta după ce refaci tot cartilajul de sub piele, trebuie sa ai răbdare ca acea piele sa se retragă, sa se așeze, sa se muleze pe toate formele cartilajului ceea ce poate dura pana la un an de zile. (...) Nu este ca într-un film american in care dai jos pansamentul de pe fata si vezi noul nas, este o etapa foarte intermediara” precizează domnul Florin.
La întrebarea lui Teo Trandafir daca exista mai multe tipuri de rinoplastie, chirurgul estetician a explicat cum o operație de rinoplastie poate rezolva doua probleme esențiale- partea de estetică si partea funcțională. Operația este realizată cu un alt doctor ORL-ist, daca este nevoie de a face o singură anestezie generală.
“In principiu, nasul are doua componente. O componentă estetica, aspectului lui exterior, o componentă funcțională, înauntru.(...) Partea de estetica tine de chirurgie plastica, partea frontala de chirurgie de ORL.(...) De obicei operam împreună, fiecare își face partea lui. Nu este nici moral, nici ok, ca fiecare sa se bage peste partea celuilalt pentru ca nu cunoaștem foarte bine toate transformările, tot ce se poate obține.“
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: ,,Simplitatea este cea care se poartă.” Sfaturi și recomandări pentru stilizarea sprâncenelor
Citește si: Câte operații estetice are Andreea Berecleanu
Oamenii vin cu teamă la o intervenție de rinoplastie, dacă este vorba despre o pricina medicală.
De asemenea, doctorul Florin Juravle a confirmat ca oamenii vin cu frică indiferent de tipul intervenției, însă reușesc sa își depășească temerile pentru ca la final să obțină un rezultat bun.“Oamenii vin cu teama la medic in general. Dar de obicei sunt foarte motivați pentru ca vin după o perioada foarte lunga in care, crescând, trăind cu acel aspect …. la corp este mai simplu, la sâni, la burta, dar nasul este vizibil, fiecare milimetru contează. Atunci chiar daca vin cu frica își depășesc toate temerile pentru a-si obține un alt aspect mult mai echilibrat feței” continua acesta.
Când avem nevoie de o intervenție chirurgicală pentru nasul înfundat
Citeste si: Totul despre machiajul de toamnă. „Se poartă machiajul monocrom!”
Sfatul doctorului la problema oamenilor care sunt tot timpul cu nasul înfundat si folosesc constant picături de nas si care de asemenea, amână să meargă la doctor, a fost ca ar trebui sa consulte un medic ORL-ist imediat ce simt ca au simptome.
“In momentul in care acest lucru perturbă somnul(...), momentul in care ai nevoie de mai mult aer, nu mai poți trage aer suficient pe nas, nu se mai oxigenează plămânii, nu se mai oxigenează creierul, inima, mușchii, simți ca ești mai obosit, atunci da, este un semn că trebuie sa mergi la medicul ORL-ist care îți spune ce trebuie sa faci.” ne sfătuiește el.
Care este riscul unei intervenții
Citeste si: Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios
Citeste si: Cum afli ce tip de siluetă ai și cum să alegi hainele în funcție de forma corpului
După cum știm fiecare dintre noi, orice intervenție chirurgicală prezintă anumite riscuri. Prezentatoarea TV, Teo Trandafir, l-a întrebat despre ce riscuri există cu exactitate in ceea ce privește rinoplastia.
“ Riscul rinoplastiei este de ordine estetic. Practic, rinoplastia este intervenția cu cea mai mare rata de reintervenție. Toate statisticile Internaționale intre una din cinci rinoplastii pe care trebuie sa le reiei, pentru ca sunt foarte multe elemente- piele, os, cartilaj.(...) Țesutul înconjurător fiecare se vindecă într-un alt mod, într-un alt ritm, iar la final după un an de zile poți sa ai surpriza sa nu fie totul la fel, sa nu se vindece totul timp.“
În ultima declarație din interviul din cadrul emisiunii postului Kanal D, chirurgul a spus că nu poate să își dea seama de o intervenție de rinoplastie făcută bine, la o persoană văzută pe stradă, dar in schimb, una executată greșit o poate recunoaște.
Citește si: De ce poartă Bianca Drăgușanu peruci. Ce explicații a dat vedeta