Riscuri, capcane si greseli in videochat. De ce trebuie sa te feresti?

Riscuri, capcane si greseli in videochat. De ce trebuie sa te feresti?
Riscuri, capcane si greseli in videochat. De ce trebuie sa te feresti?

Job-ul ca model de videochat este unul dintre cele mai prolifice, iar castigurile se ridica la sume de ordinul miilor de euro.

Faptul ca videochatul este o activitate sigura, care ofera posibilitatea de a lucra dupa un program flexibil si care asigura un trai peste nivelul mediu atrage din ce in ce mai multe femei dornice sa fie independente. Totusi, ca in orice domeniu, exista si capcane, pe care modelele trebuie sa stie cum sa le evite, pentru a putea beneficia de toate avantajele care vin la pachet cu munca intr-un studio videochat Bucuresti.

Care sunt riscurile, capcanele si greselile de evitat in domeniul videochatului? Cei interesati sa practice acest job vor afla toate aceste detalii din informatiile care urmeaza!

Atentie la studioul de videochat cu care colaborezi!



Prima capcana in care pot pica persoanele care doresc sa isi construiasca o cariera in industria videochatului este alegerea studioului cu care vor colabora. In Romania, una dintre cele mai dezvoltate piete din domeniu, supranumita chiar capitala europeana a videochatului, exista mii de studiouri. Dintre acestea, cateva nu vad modelul ca pe un colaborator, ci ca pe un angajat pe care vor sa il exploateze. Pentru a evita aceasta capcana, alegerea studioului de videochat trebuie facuta in mod informat. Poate fi o misiune dificila, insa cateva sfaturi le vor ajuta pe modele sa aleaga un studio in care vor fi respectate si tratate corespunzator.

In primul rand, experienta si reputatia studioului sunt cele care vorbesc de la sine. Un studio care activeaza de ani buni pe piata, s-a mentinut in aceasta industrie datorita serviciilor de calitate pe care le ofera. In ceea ce priveste reputatia, aceasta poate fi verificata cu usurinta chiar in mediul online. Ce spun modelele care lucreaza pentru un anumit studio de videochat? Sunt multumite de felul in care sunt tratate si de castiguri? Daca raspunsul este pozitiv, atunci studioul poate fi luat in calcul pentru o colaborare fructuoasa de ambele parti.


Este important si mediul pe care studioul de videochat il pune la dispozitia modelelor pentru a isi desfasura activitatea. De aceea, niciun contract nu trebuie semnat pana cand nu se face un tur al studioului. Daca se constata ca in locul respectiv este un mediu placut, in care se ofera atentie la detalii, colaborarea poate fi initiata fara probleme.

In contract trebuie sa se stipuleze anumiti termeni
Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac modelele de videochat este faptul ca accepta sa lucreze fara contract. Niciun studio serios nu le va cere modelelor sa faca acest lucru. Avand in vedere ca activitatea de videochat este legala in Romania si reglementata de anumite norme, studiourile sunt obligate sa incheie contract cu modelele.
Exista si cazuri in care, desi se semneaza un contract, acesta nu ajuta prea mult modelele, din cauza faptului ca este incomplet. Daca nu se informeaza cu privire la ce ar trebui sa fie stipulat in contractul de colaborare, modelele risca sa iasa in pierdere si sa fie exploatate, castigurile revenind aproape in totalitate studioului. Astfel, trebuie acordata atentie, in primul rand, urmatoarelor detalii: perioada contractuala, veniturile care le revin modelelor, programul de lucru si locatia din care se desfasoara activitatea.

Cum eviti riscul de a nu iti fi respectata confidentialitatea?
Videochatul este inca subiect de controversa in Romania, motiv pentru care modelele nu doresc ca apropiatii sa stie cu ce se ocupa. Avand in vedere ca pot avea de suferit pe plan personal sau in locul in care studiaza din cauza job-ului pe care il au, multe fete aleg ca meseria lor sa ramana confidentiala. Un studio de videochat serios poate asigura acest lucru.

In primul rand, pentru a proteja identitatea modelelor, studiourile nu colaboreaza cu site-uri care pot fi accesate din Romania. Cum este posibil? Fiecare dispozitiv electronic conectat la internet, fie ca este vorba despre telefon, tableta, laptop sau computer, este identificat pe baza unei adrese unice, numita IP. In domeniul IT exista modalitati prin care IP-urile care provin dintr-o anumita tara pot fi blocate, pentru a interzice accesul lor pe anumite site-uri. Desi exista o cale de a pacali acest sistem, prin folosirea unui VPN care schimba IP-ul de Romania cu unul dintr-o alta tara, sistemele IT detin si solutia la aceasta posibila problema, identificand astfel de incercari.

Asadar, inainte de a decide sa colaboreze cu un studio de videochat, modelele trebuie sa se asigure ca studioul are un departament care se ocupa de blocarea IP-urilor din Romania, dar si de stoparea incercarilor de a folosi VPN pe site-urile pe care isi desfasoara activitatea modelele. Aceasta este singura posibilitate prin care se poate garanta confidentialitatea celor care activeaza in acest domeniu.

In concluzie, daca detin un minim de informatii, persoanele care isi doresc sa inceapa o cariera ca model de videochat, pot face acest lucru fara sa isi asume riscuri, fara sa cada in capcane si fara sa comita greseli.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

EDITORIAL: The Floor - un show care te ține cu ochii pe micul ecran!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies