Riscuri și complicații asociate cu operația de mărire a sânilor. Cum să le preveniți?

Riscuri și complicații asociate cu operația de mărire a sânilor. Cum să le preveniți?
Riscuri și complicații asociate cu operația de mărire a sânilor

Implantul mamar este o intervenție pentru care multe femei optează, din diverse motive precum mărirea sau reconstruirea sânilor. Află din rândurile de mai jos care sunt riscurile și complicațiile asociate cu intervenția de mărire a sânilor!

Alina Mîtcan, chirurg estetician, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre operația de mărire a sânilor.

Ce trebuie să știți înainte de a lua decizia

Implantul mamar este o alegere potrivită pentru femeile care își doresc să aibă un confort psihic, fizic și emoțional mai bun. Este important, înainte de a lua decizia, să se țină cont de dimensiunile proprii, structura toracelui, forma sânului și de țesăturile locale.

”Dacă implantul în sine ne aduce un confort psihic, fizic și funcțional mai bun, ne dă o stare de sine mai bună, e timpul să facem această intervenție. Trebuie să ținem cont, însă, de dimensiunile noastre, structura toracelui, de forma sânului, de țesuturile noastre locale și să nu exagerăm, asta e cel mai important.”, a spus chirurgul estetician.

Durata medie a unui implant mamar este undeva între 10 și 20 de ani, însă studiile din ultimul timp au arătat că 20% dintre femei apelează la intervenția de schimbare a implantului

mamar undeva între 8 și 10 ani din diverse motive.

”În principiu, durata medie a unui implant mamar e undeva între 10 și 20 de ani. Studiile recente arată că 20% din femeile care au implanturi mamare recurg la intervenția de schimbare de implant mamar, undeva între 8 și 10 ani din diverse motive, precum sarcina, scădere de greutate, modificări hormonale.”, a mai precizat ea.

Citește și: Ce este liftingul facial. Procedura care șterge ani de pe fața femeilor

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Riscuri și complicații asociate cu operația de mărire a sânilor[Sursa foto: freepik]

Cum să vă pregătiți pentru operație

După prima întâlnire cu medicul estetician se vor stabili toate detaliile, iar ulterior mai poate exista o vizită dacă pacientul nu este hotărât, dacă mai exista întrebări și nelămuriri care trebuie stabilite înainte de a efectuă intervenția.

Acesta poate oferi informații detaliate despre procedură, tipurile de implanturi disponibile, mărimea și forma adecvată a implantului, cât și despre riscuri și complicații.

”În principiu, din prima întâlnire pe care o avem cu pacientele stabilim, ulterior putem să mai avem o a doua vizită dacă nu suntem decise, dacă mai avem întrebări, dacă mai sunt nelămuriri pe care trebuie să le stabilim înainte de a efectua intervenția în sine.”

, a explicat aceasta.

Cum se desfășoară operația de mărire a sânilor

Operația de mărire a sânilor este de mai multe tipuri, iar cea mai recomandată este incizia clasică, la nivelul șanțului inframamar. Daca se vă opta pentru incizia peri-areolară, femeile trebuie să știe că lactația poate fi afectată în timpul alăptării.

”Eu recomand incizia clasică, în șanțul inframamar, nu recomand incizia peri-areolară pentru că poate să fie afectată lactația.

Dacă folosim incizia clasică, de la nivelul șanțului inframamar nu avem această problemă sau diminuăm riscul de a întâmpină probleme în timpul sarcinii. Bineînțeles că există și abordul la nivelul axilei pentru a diminua orice fel de semn, să nu se vadă, dar din punctul meu de vedere cicatricea nu pune probleme la nivelul șanțului inframamar pentru că e foarte bine plasată și se vindecă bine cu timpul.”,
a menționat specialista.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Citește și: Vrei să-ți pui implant mamar? Ce recomandă specialiștii

Riscuri și complicații asociate cu operația de mărire a sânilor[Sursa foto: freepik]

Cum să vă îngrijiți de sânii voștri după intervenție

De obicei, este bine să se stea în casă timp de doua săptămâni. Dacă sunt femei care lucrează de acasă, pot face acest lucru dacă doar stau la un laptop, însă pentru efortul fizic la muncă este nevoie de o recuperare de 14 zile, sau măcar 10 zile. De asemenea, este recomandat ca fiecare persoană să aibă prin preajmă pe cineva care să o ajute la ridicarea greutăților. Femeile nu trebuie să poarte centura de siguranță în mașină în primele zile, astfel că nu trebuie să conducă pentru a evita orice fel de risc.

”În două, trei zile poți să mergi la muncă, însă depinde ce muncă faci. Dacă faci muncă de acasă, la birou stai și tastezi, poți să faci și acest lucru. Dacă ai o muncă fizică care necesită un oarecare efort, e bine să stam acasă doua săptămâni sau măcar 10 zile. Bineînțeles, este bine să avem un ajutor lângă noi, să nu ridicam greutăți, să nu purtăm centura de siguranță în primele zile, să nu conducem mașină până la două săptămâni, să evităm orice risc, mai ales riscul unui accident care nu ar fi plăcut, mai ales că nu avem centura de siguranță.”, a încheiat ea.

Riscuri și complicații asociate cu operația de mărire a sânilor[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni oftalmologice

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies