Riscurile abdominoplastiei! Iată de ce trebuie să respecți ca la carte indicațiile medicului, după această intervenție chirurgicală
Abdominoplastia este una din intervențiile chirurgicale estetice pentru care apelează multe persoane care-și doresc să scape de surplusul de piele și de grăsime din zona abdomenului.
Astfel, dacă ai ținut o cură de slăbire drastică și ai topit kilogramele într-un timp scurt, există posibilitatea să rămâi cu exces de piele în anumite zone are trupului, chiar și la burtă. Ei bine, de acest surplus de piele nu poți scăpa decât cu ajutorul cuțitului, se pare.
O astfel de intervenție chirurgicală durează până la 3 ore. Dr Daniela Diveică, chirurg estetician, a explicat ce presupune această abdominoplastie, cum se recuperează pacientul după operație, dar și ce riscuri există.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Abdominoplastia este intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia se îndepartează surplusul de piele și grăsime din zona abdomenului inferior și superior și, de asemenea, sunt tonifiați mușchii peretelui abdominal. Rolul acesteia poate ameliora semnificativ conturul siluetei, rezultatul final fiind un abdomen plat, ferm, tonifiat.
Există două tipuri de intervenții: abdominoplastia parțială (mini-abdominoplastia) și cea totală.
Dacă surplusul de grăsime este localizat doar la nivelul abdomenului inferior, abdominoplastia parțială poate fi suficientă. În acest caz, perioada de vindecare este mai rapidă, cicatricile sunt minore și nu este necesară repoziționarea ombilicului.
În cazul în care întregul abdomen prezintă surplus de grăsime și piele este recomandată procedura de abdominoplastie totală.
Aceasta necesită o incizie mai amplă de-a lungul abdomenului inferior și o altă incizie în jurul ombilicului, însă oferă rezultate cu mult mai vizibile decât mini-abdominoplastia.Riscurile abdominoplastiei! "Durează aproximativ 2-5 ore, în funcție de complexitatea intervenției și este realizată sub anestezie generală"
Abdominoplastia totală implică efectuarea a două incizii: una de-a lungul abdomenului inferior, între cele două oase ale bazinului, iar cea de-a doua în jurul ombilicului.
După realizarea inciziilor pielea și grăsimea sunt ridicate de sub peretele abdominal, expunând mușchii abdominali verticali.
Pielea în exces este îndepărtată, iar ombilicul este repoziționat.
Abdominoplastia nu corectează vergeturile, însă acestea pot fi îndepărtate prin eliminarea excesului de piele care conține vergeturi.
Intervenția de abdominoplastie durează aproximativ 2-5 ore, în funcție de complexitatea intervenției și este realizată sub anestezie generală.
Majoritatea pacienților își pot relua activitatea normală în 1-3 săptămâni de la intervenție.
Riscurile abdominoplastiei! "Pe toată perioda post operație, pacientul va purta un corset medical ce va crea presiune pe abdomen"
Complicațiile intervenției de abdominoplastie se pot împărți în 2 categorii: imediate și tardive.
Când spunem complicații imediate ne gândim la constituirea unui hematom. Acesta se poate rezolva prin reluarea hemostazei.
Ca și complicații tardive, din această categorie fac parte cicatrizarea mai lentă și formarea unor cicatrici vicioase.
Pentru a preîntimpina acest lucru, imediat după ce pielea s-a vindecat, recomand aplicarea unor unguente pe bază de silicon ce previn formarea cicatricilor vicioase și intervin în procesul de cicatrizare.Pe toată perioda post operație, pacientul va purta un corset medical ce va crea presiune pe abdomen. Această etapă este foarte importantă în procesul de vindecare”, explică Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician.