Riscurile abdominoplastiei! Specialistul kfetele.ro îţi spune totul despre această intervenţie!

Riscurile abdominoplastiei! Specialistul kfetele.ro îţi spune totul despre această intervenţie!
Riscurile abdominoplastiei! Specialistul kfetele.ro îţi spune totul despre această intervenţie!

Riscurile abdominoplastiei! Iată de ce trebuie să respecți ca la carte indicațiile medicului, după această intervenție chirurgicală

Abdominoplastia este una din intervențiile chirurgicale estetice pentru care apelează multe persoane care-și doresc să scape de surplusul de piele și de grăsime din zona abdomenului.

Astfel, dacă ai ținut o cură de slăbire drastică și ai topit kilogramele într-un timp scurt, există posibilitatea să rămâi cu exces de piele în anumite zone are trupului, chiar și la burtă. Ei bine, de acest surplus de piele nu poți scăpa decât cu ajutorul cuțitului, se pare.

Abdominoplastia este intervenția cu ajutorul căreia poți avea din nou un abdomen plat. Această operație este una complexă însă, după cum spun specialiștii.

O astfel de intervenție chirurgicală durează până la 3 ore. Dr Daniela Diveică, chirurg estetician, a explicat ce presupune această abdominoplastie, cum se recuperează pacientul după operație, dar și ce riscuri există.

Citeste si: Lygia Alexandrescu te învață cum să scapi rapid de celulită! Specialista kfetele.ro, sfaturi practice pentru femeile care vor să arate perfect!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

“Abdominoplastia este intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia se îndepartează surplusul de piele și grăsime din zona abdomenului inferior și superior și, de asemenea, sunt tonifiați mușchii peretelui abdominal. Rolul acesteia poate ameliora semnificativ conturul siluetei, rezultatul final fiind un abdomen plat, ferm, tonifiat.

Există două tipuri de intervenții: abdominoplastia parțială (mini-abdominoplastia) și cea totală.
Dacă surplusul de grăsime este localizat doar la nivelul abdomenului inferior, abdominoplastia parțială poate fi suficientă. În acest caz, perioada de vindecare este mai rapidă, cicatricile sunt minore și nu este necesară repoziționarea ombilicului.

În cazul în care întregul abdomen prezintă surplus de grăsime și piele este recomandată procedura de abdominoplastie totală.

Aceasta necesită o incizie mai amplă de-a lungul abdomenului inferior și o altă incizie în jurul ombilicului, însă oferă rezultate cu mult mai vizibile decât mini-abdominoplastia.

Riscurile abdominoplastiei! "Durează aproximativ 2-5 ore, în funcție de complexitatea intervenției și este realizată sub anestezie generală"

Abdominoplastia totală implică efectuarea a două incizii: una de-a lungul abdomenului inferior, între cele două oase ale bazinului, iar cea de-a doua în jurul ombilicului.


După realizarea inciziilor pielea și grăsimea sunt ridicate de sub peretele abdominal, expunând mușchii abdominali verticali.
Pielea în exces este îndepărtată, iar ombilicul este repoziționat.

Abdominoplastia nu corectează vergeturile, însă acestea pot fi îndepărtate prin eliminarea excesului de piele care conține vergeturi.
Intervenția de abdominoplastie durează aproximativ 2-5 ore, în funcție de complexitatea intervenției și este realizată sub anestezie generală.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Majoritatea pacienților își pot relua activitatea normală în 1-3 săptămâni de la intervenție.

Citeste si: Medicii avertizeaza: “In caz de AVC, nu stati acasa! 1 minut pierdut inseamna 2 milioane de neuroni pierduti!”

Riscurile abdominoplastiei! "Pe toată perioda post operație, pacientul va purta un corset medical ce va crea presiune pe abdomen"

Complicațiile intervenției de abdominoplastie se pot împărți în 2 categorii: imediate și tardive.


Când spunem complicații imediate ne gândim la constituirea unui hematom. Acesta se poate rezolva prin reluarea hemostazei.
Ca și complicații tardive, din această categorie fac parte cicatrizarea mai lentă și formarea unor cicatrici vicioase.

Pentru a preîntimpina acest lucru, imediat după ce pielea s-a vindecat, recomand aplicarea unor unguente pe bază de silicon ce previn formarea cicatricilor vicioase și intervin în procesul de cicatrizare.Pe toată perioda post operație, pacientul va purta un corset medical ce va crea presiune pe abdomen. Această etapă este foarte importantă în procesul de vindecare”, explică Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Sfatul zilei din 10 iulie 2024. O zodie se va întâlni cu o veche iubire

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies