Risotto cu ciuperci se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de risotto cu ciuperci.
Rețetă de Risotto cu ciuperci
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Macarons cu cremă de ciocolată albă. Un desert rafinat și sofisticat!
Citește și: Paste Tagliatelle cu fructe de mare. Poți aduce această savoare, chiar la tine acasă!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 300 g orez cu bob mare
- 350 g ciuperci proaspete
- 3 linguri de ulei de măsline
- 100 g unt
- 2 cepe tocate
- 2 căței de usturoi zdrobit
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 100 ml vin alb sec sau vermut alb
- Sare
- piper măcinat
- 800 ml supa fierbinte
- 100 g Parmigiano ras fin
- Pătrunjel verde
- fulgi de parmezan
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Am făcut orezul, untul, parmezanul și ciupercile pentru risotto. Am pus supa într-o crăticioară pentru a se încinge. Ea trebuie să clocotească într-un ritm lent.
- Am sotat separat ciupercile într-o tigaie pentru că au lăsat apa. Mai întâi le-am scos pălării de pe piciorușele lor. Am tocat bine piciorușele și le-am lăsat deoparte.
- Am tăiat pălării în felii subțiri și le-am prăjit într-o tigaie la foc iute cu un cățel de usturoi zdrobit și o lingură de ulei de măsline. Ce gust delicios! Le-am lăsat deoparte după ce am stins focul.
- Am pus restul de ulei și jumătate din unt la încins într-o tigaie mai adâncă. Am tocat al doilea cățel de usturoi și ceapa în bucăți mici. Apoi le-am călit până când nu s-au rumenit și au devenit transparente. Am pus orezul uscat într-o tigaie și l-am călit pentru aproximativ două până la trei minute sau până când uleiul aromat a acoperit toate boabele.
- Am adăugat piciorușele ciupercilor tocate mărunt și le-am călit până când apa lor s-a evaporat și ciupercile au început să sfârâie. Am pus sare și piper măcinat peste. Îngrijorare! În plus, supa de carne sau legume are un gust sărat. Am stins totul cu un pahar mic de vermut alb (Martini).
- Am așteptat ca alcoolul din vermut să se evapore și apoi am început să adaug treptat supa fierbinte peste orez. Am pus doar două polonice la un moment dat și am așteptat ca orezul să absoarbe tot lichidul înainte de a-l umple. Totul trebuie gătit la foc mic și amestecat constant cu o lingură de lemn. Durează în medie între douăzeci și cincisprezece minute. Trebuie să testați câteva boabe de orez; dacă au o textură ușor al dente și un miez mai tare, atunci risotto-ul este gata. Daca pare ca nu este suficient lichid, mai puteți adăuga 50 ml supa in plus de la rețetă.
- Pentru risotto, acest pas este esențial. Untul rece și parmezanul ras vor face orezul cu ciuperci mai cremos. Am preparat 60 de grame de Parmigiano Reggiano ras.
- Am luat tigaia cu orez de pe aragaz și am adăugat untul și parmezanul ras după ce am luat-o de pe foc. Pentru a le înțelege bine, am amestecat energic. Tot acum am adăugat ciupercile sotate și o bucată de pătrunjel verde tocat.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.