Rodia, un fruct miraculos, cu beneficii extraordinare in sezonul rece

Rodia, un fruct miraculos, cu beneficii extraordinare in sezonul rece
Rodia, un fruct miraculos, cu beneficii extraordinare in sezonul rece

Rodia, cu o concentraţie mare de antioxidanţi, este unul dintre fructele care trebuie consumat cât mai des, în special, în sezonul rece.

Alte proprietăţi medicale: se foloseşte împotriva diareei, reduce febra (în unele cazuri), rădăcina este folosită pentru combaterea paraziţilor intestinali (tenia), dar doar la indicaţia medicului.

De asemenea, sucul de rodie mai are efecte benefice asupra fertilităţii, în menţinerea tensiunii arteriale la cote normale, lupta împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei şi a hemoroizilor.

Sucul de rodie, aur pentru inima

Specialiştii în prevenţie recomandă sucul proaspăt de rodii pentru calităţile sale extraordinare.

O echipa de cercetători americani a prezentat acum 2 ani, cu prilejul unui congres al cardiologilor, un studiu despre sucul de rodii. Câţiva pacienţi cu boli de inima care luau medicamente pentru reducerea colesterolului au băut timp de 3 luni suc de rodii (150 ml). Iar alţii o băutură fără extract de rodii.

Primii şi-au îmbunătăţit circulaţia sângelui, iar starea celor care au consumat un suc oarecare s-a înrăutăţit. Cercetătorii au ţinut să precizeze că sucul de rodii nu este un substitut pentru dietă şi exerciţii fizice. Datorită nivelului crescut de antioxidanţi, nu doar persoanele bolnave pot consumă suc de rodii.

S-a observat că sucul de rodii previne formarea plăcilor oxidate de colesterol rău (LDL) care duce la artrite şi reduce cu 30% formarea acestui tip de plăci în cazuri de ateroscleroza (un studiu pe 19 pacienţi).

citeşte continuarea aici



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Nu mai arunca zeama de la castraveţii muraţi! E miraculoasă pentru organism

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies