Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!
Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Folosită încă din antichitate de către vechii greci, roiniță mai este denumită și elixir de viață lungă și este folosită preponderent în caz de nervozitate, anxietate și depresie, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, dureri reumatice și nevralgii. De asemenea, roinița este un remediu pe termen lung împotrivă Alzheimerului. Folosita însă ca esență pură, roiniță poate deveni periculoasă, aceasta fiind considerata stupefiant.

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului! Folosită încă din antichitate de către vechii greci, roiniță mai este denumită și elixir de viață lungă și este folosită preponderent în caz de nervozitate, anxietate și depresie, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, dureri reumatice și nevralgii. De asemenea, roinița este un remediu pe termen lung împotrivă Alzheimerului. Folosita însă ca esență pură, roiniță poate deveni periculoasă, aceasta fiind considerata stupefiant.

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!
Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Se mai numește și mătăciune sau melisă și face parte din familia Laminaceae. Roinita este considerată a fi o plantă calmantă și a fost folosită încă din Evul Mediu pentru a reduce stresul și anxietatea, cât și pentru a promova somnul și odihna, pentru a îmbunătăți semnificativ pofta de mâncare și pentru a ușură durerea și disconfortul provocate de indigestie.

Din planta se recoltează frunzele și inflorescențele care apar în perioada lunilor iunie – septembrie.

Florile recoltate se pun la uscat în locuri ferite de soare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Benefică pentru numeroase afecţiuni

Planta are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, antipiretice, digestive, sedative, aperitive. Roiniţa are efecte benefice atunci când vine vorba de oboseală intelectuală, insomnii, migrene şi tahicardie. Combate astenia şi reglează activitatea sistemului nervos.

Mai este indicata inclusiv în disfuncții  gastrointenstinale de genul crampelor, greata și flatulență, în special când acestea sunt agravate de stres și tensiune.

Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

În plus, reduce nivelul colesterolului în sânge și favorizează secreția biliara. Cel mai important, roinița este cunoscută și apreciată pentru calitățile sale fitoterapeutice în lupta pe termen lung contra Alzheimerului, deoarece reduce starea de agitație resimțită și îmbunătățește memoria, luptă contra tulburărilor de memorie post-traumatice, precum și a tulburărilor de memorie produse de

problemele vasculare cerebrale. În toate aceste afecțiuni, administrarea este de o linguriță de tinctură diluată într-un pahar cu apă, în doză unică.

Este remediu natural și în lupta contra afecțiunilor cardiace, întrucât planta poate îmbunătăți considerabil starea acestora.

Citeste si: Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!

Roiniţa, folosită cu succes şi în bucătărie

Mulțumită parfumului plăcut cu aromă de lămâie pe care roiniță îl emană, frunzele proaspete pot fi folosite în prepararea salatelor, a supelor, omletelor, mâncăruri diverse cu carne, roiniță îmbunătățind gustul acestora.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies