Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!
Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Folosită încă din antichitate de către vechii greci, roiniță mai este denumită și elixir de viață lungă și este folosită preponderent în caz de nervozitate, anxietate și depresie, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, dureri reumatice și nevralgii. De asemenea, roinița este un remediu pe termen lung împotrivă Alzheimerului. Folosita însă ca esență pură, roiniță poate deveni periculoasă, aceasta fiind considerata stupefiant.

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului! Folosită încă din antichitate de către vechii greci, roiniță mai este denumită și elixir de viață lungă și este folosită preponderent în caz de nervozitate, anxietate și depresie, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, dureri reumatice și nevralgii. De asemenea, roinița este un remediu pe termen lung împotrivă Alzheimerului. Folosita însă ca esență pură, roiniță poate deveni periculoasă, aceasta fiind considerata stupefiant.

Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!
Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului!

Se mai numește și mătăciune sau melisă și face parte din familia Laminaceae. Roinita este considerată a fi o plantă calmantă și a fost folosită încă din Evul Mediu pentru a reduce stresul și anxietatea, cât și pentru a promova somnul și odihna, pentru a îmbunătăți semnificativ pofta de mâncare și pentru a ușură durerea și disconfortul provocate de indigestie.

Din planta se recoltează frunzele și inflorescențele care apar în perioada lunilor iunie – septembrie.

Florile recoltate se pun la uscat în locuri ferite de soare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Benefică pentru numeroase afecţiuni

Planta are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, antipiretice, digestive, sedative, aperitive. Roiniţa are efecte benefice atunci când vine vorba de oboseală intelectuală, insomnii, migrene şi tahicardie. Combate astenia şi reglează activitatea sistemului nervos.

Mai este indicata inclusiv în disfuncții  gastrointenstinale de genul crampelor, greata și flatulență, în special când acestea sunt agravate de stres și tensiune.

Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

În plus, reduce nivelul colesterolului în sânge și favorizează secreția biliara. Cel mai important, roinița este cunoscută și apreciată pentru calitățile sale fitoterapeutice în lupta pe termen lung contra Alzheimerului, deoarece reduce starea de agitație resimțită și îmbunătățește memoria, luptă contra tulburărilor de memorie post-traumatice, precum și a tulburărilor de memorie produse de

problemele vasculare cerebrale. În toate aceste afecțiuni, administrarea este de o linguriță de tinctură diluată într-un pahar cu apă, în doză unică.

Este remediu natural și în lupta contra afecțiunilor cardiace, întrucât planta poate îmbunătăți considerabil starea acestora.

Citeste si: Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!

Roiniţa, folosită cu succes şi în bucătărie

Mulțumită parfumului plăcut cu aromă de lămâie pe care roiniță îl emană, frunzele proaspete pot fi folosite în prepararea salatelor, a supelor, omletelor, mâncăruri diverse cu carne, roiniță îmbunătățind gustul acestora.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies