Folosită încă din antichitate de către vechii greci, roiniță mai este denumită și elixir de viață lungă și este folosită preponderent în caz de nervozitate, anxietate și depresie, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, dureri reumatice și nevralgii. De asemenea, roinița este un remediu pe termen lung împotrivă Alzheimerului. Folosita însă ca esență pură, roiniță poate deveni periculoasă, aceasta fiind considerata stupefiant.
Roiniţa, planta minune folosită în tratarea Alzheimerului! Folosită încă din antichitate de către vechii greci, roiniță mai este denumită și elixir de viață lungă și este folosită preponderent în caz de nervozitate, anxietate și depresie, lipsa poftei de mâncare, digestie dificilă, dureri reumatice și nevralgii.
Se mai numește și mătăciune sau melisă și face parte din familia Laminaceae. Roinita este considerată a fi o plantă calmantă și a fost folosită încă din Evul Mediu pentru a reduce stresul și anxietatea, cât și pentru a promova somnul și odihna, pentru a îmbunătăți semnificativ pofta de mâncare și pentru a ușură durerea și
Din planta se recoltează frunzele și inflorescențele care apar în perioada lunilor iunie – septembrie. Florile recoltate se pun la uscat în locuri ferite de soare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Benefică pentru numeroase afecţiuni
Planta are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, antipiretice, digestive, sedative, aperitive.
Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!
În plus, reduce nivelul colesterolului în sânge și favorizează secreția biliara.
Este remediu natural și în lupta contra afecțiunilor cardiace, întrucât planta poate îmbunătăți considerabil starea acestora.
Citeste si: Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!
Roiniţa, folosită cu succes şi în bucătărie
Mulțumită parfumului plăcut cu aromă de lămâie pe care roiniță îl emană, frunzele proaspete pot fi folosite în prepararea salatelor, a supelor, omletelor, mâncăruri diverse cu carne, roiniță îmbunătățind gustul acestora.