Rolul bunicilor în creșterea nepoților

Rolul bunicilor în creșterea nepoților
Rolul bunicilor în creșterea nepoților

Află din rândurile următoare care este rolul bunicilor în creșterea nepoților.

Mulți dintre noi devenim mai devreme sau mai târziu bunici. Această perioadă frumoasă din viața unui om în care înțelepciunea se măsoară în firele de păr albe pe care le-am acumulat de-a lungul vieții, este încununată de bucuria de a-ți vedea nepoții crescând.

Specialiștii în domeniu susțin cu tărie faptul că de multe ori dragostea bunicilor pentru nepoți este de-a dreptul specială și nu multă lume o poate înțelege.

Bunicii sunt capabili de o dragoste intensă și profundă față de mici ștrengari, care văd în bunici mai mult decât vă în părinții lor.

În cadrul unei emisiuni, părintele Vasile Ioana a vorbit despre importanța bunicilor în viața copiilor din punct de vedere spiritual și cum trebuie să se comporte aceștia ca să își îndeplinească datoria în fața lui Dumnezeu de bunici.

Bunicii oferă o altfel de iubire decât părinții, o iubire complementară.

De aceea, bunicii au un rol foarte important, mai ales în zilele noastre pentru că mama muncește și tata muncește pentru binele familiei, iar bunicii preiau foarte mult din sarcinile copiilor .”, a spus părintele.

Care este rolul bunicilor în creșterea și educația copiilor

Citește și: Bonă, grădiniță sau bunici?

Rolul bunicilor în creșterea nepoților
Rolul bunicilor în creșterea nepoților[Sursa foto: pexels]

Potrivit părintelui, bunicii au mai multe roluri în dezvoltarea copilului, atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual sau material. Este foarte important ca datoria de bunic să fie făcută cu stăruință și îndeplinită în așa fel încât copilul să aibă foarte multe lucruri de învățat.

Bunicii le prezintă copiilor o altfel de lume. E o artă să știi să-ți educi nepotul .”, a precizat părintele.

Astfel, există 7 trepte pe care bunicii le parcurg în viața nepoților:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sădesc credința în inima nepoților

Din punct de vedere spiritual, acesta este unul dintre cele mai importante roluri pe care bunicii îl au în viața unui copil, învățându-l încă de mic tainele lui Dumnezeu prin faptele, acțiunile lor, dar și prin povești religioase sau formarea unor obiceiuri religioase ale copilului.

 „ Bunicii învață nepoții că întotdeauna credința în Dumnezeu, credința în valorile morale, în ceea ce nu se vede, iubire, recunoștința, fapta cea bună, toate acestea formează pachetul acesta puternic din sufletul omului care se numește credința în Dumnezeu .”, spune părintele.

Sădește iubirea

Rolul bunicilor în creșterea nepoților
Rolul bunicilor în creșterea nepoților[Sursa foto: pexels]

Bunicii sunt cei care îi învață pe copii să iubeascu cu adevărat.

Iubirea pentru bunici este magică și nimic în lumea asta nu poate concura cu aceasta. Astfel, bunicii îi învață pe cei mici iertarea, răbdarea și toleranța, dar trebuie să aibă grijă la rândul lor să păstreze o atitudine fermă față de copii.

Copilul este ca un burete, absoarbe tot. De aceea, acum este bine de mic să învețe rolul faptei bune. Bunicii au ceva în plus față de părinți.

Ei au timp și au o disponibilitate extraordină. Este important ca bunicii să aibă și puțină fermitate. Îi îndemnăm pe bunici să aibă fermitate în mesajul educațional. Este destul de important pentru că alintul face rău copilului .”, spune părintele.  

Bunicii sunt tradiția vie

Bunicii vorbesc despre arborele genealogic, despre tradițiile satului, despre vremurile frumoase și valorile națiunii. Acest lucru este foarte important pentru dezvoltarea culturală a copilului.

Prezintă nepoților calitățile părinților

Adesea bunicii le spun copiilor povești din copilăria părinților, punând în valoare calitățile acestora.

Dacă copilul vede calitățile părintelui că sunt prezentate de tatăl lui, el are o emoție frumoasă față de tată sau față de mama .”, a precizat părintele.

Bunicii sunt buni povestitori

Citește și: Cum îi ajutăm pe cei mici să construiască relații cu ceilalți

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Rolul bunicilor în creșterea nepoților
Rolul bunicilor în creșterea nepoților[Sursa foto: pexels]

Niciun povestitor din lumea asta nu se poate compara cu bunicii care le spun cele mai frumoase copiilor. Aceștia nu numai că le stimulează curiozitatea nepoților, dar prin ei învață plăcerea jocului și a copilăriei.

 „ Astfel, se stimulează curiozitatea copilului, se stimulează pe de o parte, valoarea aceasta extraordinară a curiozității și pe de altă parte, a timpului frumos petrecut.Dacă tu ai dragoste pentru bunic și bunicul are dragoste pentru tine, se creează un schimb de energie extraordinar .”, spune părintele.

Bunicii sunt un model de viață

Copilul, mai ales cel mic, copiază tot ce vede. De aceea, este foarte important ca bunicii să aibă un comportament frumos și să le insufle nepoților valoarea înțelepciunii.

 „ Este destul de important ca și bunicii să aibă puțină sobrietate în educația copilului și să fie atenți la mesajele lor .”, spune părintele.

Moartea bunicilor este o lecție de viață pentru nepot

Rolul bunicilor în creșterea nepoților
Rolul bunicilor în creșterea nepoților[Sursa foto: pexels]

Când eram micuți, un bunic sau alt bunic s-a dus la Dumnezeu. De aici copilul învață că suntem trecători pe pământul acesta, nu suntem nemuritori, sufletul este nemuritor .”, spune părintele.

Tot el ne recomandă ca în momentul în care ne confruntăm cu acest eveniment trist să-i explicăm copilului rostul suferinței pe înțelesul lui.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum îi învățăm pe copii comportamente alimentare sănătoase

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies