Romanele care te vor convinge sa vizitezi Franta. Uite ce propuneri de lectura avem pentru acest weekend

Romanele care te vor convinge sa vizitezi Franta. Uite ce propuneri de lectura avem pentru acest weekend
Romanele care te vor convinge sa vizitezi Franta. Uite ce propuneri de lectura avem pentru acest weekend

Vine weekendul asa ca iti propunem o serie de carti, care odata citite (sau recitite) te vor introduce intr-o atmosfera fermecata si te vor face cu siguranta sa iti programezi o excursie in Franta.

“La paradisul femeilor”, Emile Zola- romanul prezinta destinul lui Octave Mouret, proprietarul unui magazin de matasuri in Paris, care se indragosteste de Denise Baudu, o tanara de 20 de ani. Aceasta se angajeaza la magazinul “La Paradisul femeilor” ca vanzatoare. Aceasta il vede pe seful ei, un comerciant avid de putere care ar face orice sa aiba succes.

“Mizerabilii”, Victor Hugo -  considerata ca fiind o capodopera a umanitatii si o fresca sociala, “Mizerabili” este cel mai celebru roman al autorului.

Acesta urmareste viata mai multor personaje, pe o perioada de 20 de ani. Actiunea incepe in anul infrangerii lui Napoleon. Protagonistul romanului, Jean Valjean este un fost puscarias care incearca sa isi rascumpere greselile din trecut.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

“Mandarinii”, Simone de Beauvoir- cartea reprezinta un portret a societatii intelectuale pariziene de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Teme ca femenismul si existentialismul, sunt atent explorate, iar personajele nu sunt conturate doar in contextul vietii politice  ci si din prisma relatiilor care se stabilesc intre acestea.

“Cocosatul de la Notre- Dame”, Victor Hugo- citind aceasta carte vei pasi in lumea Parisului medieval si veti afla trista poveste a lui Quasimodo, clopotarul Catedralei Notre-Dame si a Esmeraldei, o frumoasa tiganca dansatoare. Monstruosul clopotar se indragosteste de Esmeralda.

Povestea are un final tragic si este marcata de dragoste si vinovatie.

“Cei trei muschetari”, Alexandre Dumas- romanul relateaza aventurile tanarului D’Artagnan in incercarea lui de a deveni muschetar al regelui. Acesta este acompaniat de cei trei prieteni ai sai muschetari Athos, Porthos si Aramis.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies