Românii își serbează onomastica de Sfântul Nicolae și încă păstrează tradițiile

Românii își serbează onomastica de Sfântul Nicolae și încă păstrează tradițiile
Românii își serbează onomastica de Sfântul Nicolae și încă păstrează tradițiile

Mâine, pe data de 6 decembrie, nenumărate persoane își vor serba ziua de nume, iar copilașii îl vor aștepta pe Moș Nicolae.

Este cunoscut deja faptul că pe data de 6 decembrie este sărbătoare mare, însemnată cu cruce roșie, mai exact Sfântul Nicolae. Există nenumărate persoane care își sărbătoresc și onomastica.

calendar ortodox 6 decembrie 2022
Mâine, pe data de 6 decembrie, nenumărate persoane își vor serba ziua de nume, iar copilașii îl vor aștepta pe Moș Nicolae[Sursa foto: ziarullumina.ro]

Citește și: 10 idei de cadou de Moș Nicolae pentru iubitul tău

 

Câți români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Nicolae

Pe lângă faptul că cei mici sunt surprinși de fel de fel de daruri de la Moș Nicolae, cu ocazia zilei de 6 decembrie, sărbătoarea Sfântului Nicolae, există nenumărate persoane care își sărbătoresc ziua numelui. Astfel, se pare că în România există chiar peste 800.000 de mii de persoane, dintre care 500.000 de mii sunt bărbați, iar restul femei.

Printre numele de Sfântul Nicolae și derivate acestuia, care sunt purtate de către bărbați, se numără și: Culae, Lae, Laie, Nae, Necula, Neculai, Nic, Nicholas, Nicholaus, Nick, Nicoară sau Nicoară, Nicola, Nicolaie, Nicolaita, Nicolaiţă

sau Nicolăiţă, Nicolas, Nicolaus, Nicu, Nicula, Niculae, Niculai, Niculaie, Niculaita, Niculaiţă sau Niculăiţă, Nicușor sau Nicuşor, Nik, Nike, Niklas, Nikola, Nikos și Năiţă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Printre numele de Sfântul Nicolae și derivate acestuia, care sunt purtate de către femei, se numără și: Necolina, Necolita sau Necoliţa, Neculina, Neculita sau Neculiţa, Nica, Nichi, Nicola, Nicolaita, Nicolaiţa sau Nicolăiţa, Nicole, Nicoletta, Nicolina, Nicoliță sau Nicoliţa, Nicoll, Niculaita, Niculaiţa sau Niculăiţa, Niculeana, Niculia, Niculina, Niculiță sau Niculiţa, Nicuța sau Nicuţa, Nika, Niki, Nikki, Nikky, Niko,

Nikola, Nikole, Nikolet, Nikoleta, Nikolett, Nikoletta, Nikolette, Nikoll, Nikolle și Niky.

ce nume sunt sarbatorite de sfantul nicolae
Mâine, pe data de 6 decembrie, nenumărate persoane își vor serba ziua de nume, iar copilașii îl vor aștepta pe Moș Nicolae[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Meniul de Crăciun pentru întreaga familie

 

Care sunt tradițiile și superstițiile de Sfântul Nicolae

  • Sfântul Nicolae  este considerat protector al copiilor, fiind primul moș care oferă daruri în sezonul rece.
  • În ziua de Sfântul Nicolae, există tradiția conform căreia feciorii se organizează pentru a-și alege locul în care vor repeta colindelor de Crăciun și de Anul Nou.
  • Ziua de Sfântul Nicolae marchează începutul iernii, prin urmare, se spune că moșul își scutură barba și începe să ningă. În caz contrar, este un semn că a întinerit și vom avea o iarnă blândă.
  • De asemenea, de Moș Nicolae, copiii își curăță ghetuțele, pentru a aștepta să primească daruri. Se poate întâmpla, ca cei năzdrăvani să primească și o nuielușă de măr. Cu toate acestea, conform tradiției, respectiva nuielușă trebuie pusă în apă, pentru a înmuguri, semn că Moșul i-a iertat.

obiceiuri de sfantul nicolae
Mâine, pe data de 6 decembrie, nenumărate persoane își vor serba ziua de nume, iar copilașii îl vor aștepta pe Moș Nicolae[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Calendar ortodox 6 decembrie 2022. Ce sărbătoare este marți?

 

Ce nu ai voie să faci astăzi, de Sfântul Nicolae! Este mare păcat

Astăzi, nu se oferă cadouri de culoare neagră, obiecte ascuțite, iar cei care primesc aceste cadouri vor avea un an de ghinion. De asemenea, nu oferi cadouri ca bijuterii sau produse de machiaj, căci persoana care le va primi va avea ghinion.

În plus, pe data de 6 decembrie nu se calcă, nu se spală și nu se face curățenie, fiind păcat.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Meniul de Crăciun pentru întreaga familie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies