Românii refuză vaccinul anti-Coronavirus. De ce ar trebui să ne temem de vaccin?

Românii refuză vaccinarea împotriva noului Coronavirus
România este în coada clasamentului care arată deschiderea țărilor la un posibil vaccin pentru Coronavirus

România se plasează în coada clasamentului în urma sondajelor făcute despre deschiderea cetățenilor fiecărei țări către o posibilă punere în aplicare a vaccinului anti-Covid. 

Care sunt țările ce susțin vaccinarea?

Țările care au demonstrat cel mai mare interes pentru noul vaccin, conform unui sondaj realizat la nivel global, au fost chiar acelea care au fost cele mai afectate de pandemie, înregistrând peste 8.000 de cazuri la un milion de locuitori și un ritm foarte alert în ceea ce privește creșterea numărului de îmbolnăviri. Printre acestea se numără Brazilia, care a prezentat 88% interes fațăde noul vaccin, și India, cu 87%.

India ocupă al doilea loc în plasamentul celor mai afectate țări, având peste 7 milioane de persoane infectate, pe locul 3 plasându-se Brazilia, cu 5 milioane de cazuri. 

În continuarea Chinei, Braziliei și a Indiei se plasează Australia, unde aproximativ 88% din cetățeni s-au arătat interesați de vaccinul pentru noul virus. Spre deosebire de restul țărilor, însă, Australia nu are probleme atât de grave în ceea ce privește numărul infectărilor cu Coronavirus. 

40% dintre români refuză să se vaccineze

La polul opus se află chiar țara noastră, România, care a manifestat un dezinteres alarmant cu privire la un posibil vaccin. În România, doar 57% din cetățeni ar vrea să se vaccineze. Singurele țări plasate mai jos decât noi în clasament sunt Ungaria și Polonia, cu 57% rată de acceptare, urmate de Rusia, unde nu mai mult de 54% din populație ar fi dispusă să se vaccineze.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Românii nu se tem doar de ineficiența vaccinului, ci și de posibilele efecte adverse. Doar 6 din 10 români ar fi dispuși să se vaccineze împotriva virusului COVID-19, comparativ media realizată la nivel mondial care arată că 74% dintre oameni ar accepta vaccinarea. Astfel, România se plasează printre ultimele țări care încurajează producerea unui vaccin, dintre cele 28 de state de pe toate continentele care au participat la sondajul aplicat unui număr de peste 20.000

de adulți. Cel mai mare procentaj de acceptare îl prezintă China, cu un număr impresionant de 97%.

Principalul motiv pentru care românii sunt contra-vaccinare este teama de posibilele efecte advrese. Populația cu vârsta de peste 50 de ani a fost cea care a dat cel mai des acest argument. 

Un alt contra-argument dat de români este faptul că nu cred în eficiența vaccinului. Această mențiune a fost facuta de aproximativ 33% din participanții ce au reprezentat România în sondajul realizat la nivel global.

Majoritatea românilor atară scepticism în ceea ce privește un posibil vaccin
România este în coada clasamentului care arată deschiderea țărilor la un posibil vaccin pentru Coronavirus. Iată ce spun procentele![Sursa foto: Ipsos]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Nelu Tătaru vorbește despre lockdown: "Nu se impune acest lucru."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies