Daca te-ai saturat de salata de rosii, incearca reteta de mai jos si nu vei regreta. Rosiile à la Romana vor deveni mancarea ta preferata din aceasta vara! Este un preparat delicios, usor de facut, bun fie la pranz, fie la cina.
Ingrediente:
- 6 rosii,
- 150 g orez,
- 1 ceapa,
- 1 ceapa verde,
- 2 linguri ulei,
- sare si piper,
- piept de pui,
- cartofi, ciuperci
Mod de preparare:
1. Se curata rosiile si se scobesc de miez. Se presara sare si piper in interiorul lor. Pulpa scoasa se mixeaza in robot.
2. Se adauga pulpa rosiilor si se aduce la fierbere. Se trage tigaia de pe foc si se condimenteaza dupa gust. Apoi se umplu rosiile cu compozitia respectiva. Se ia un vas roman (din material termorezistent) care se tine cufundat in apa pret de 20 de minute.
3. La baza vasului se aseaza un rand format din piept de pui, cartofi si ciuperci peste care se pun rosiile umplute cu orez. Vasul se introduce la cuptor pentru doua ore si jumatate. Dupa doua ore se ia capacul vasului pentru ca ingredientele sa se rumeneasca. Se lasa sa se racoreasca. Se servesc la temperatura camerei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: bucataresele.md