Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!

Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!
Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!

Este cunoscută în limbajul popular și sub denumirea de negelariță sau iarba de negi. Este o plantă cu efecte curative confirmate de către medici și specialiști.

Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse! Este cunoscută în limbajul popular și sub denumirea de negelariță sau iarba de negi. Este o plantă cu efecte curative confirmate de către medici și specialiști.

Rostopasca este o plantă perenă care face floricele mici galbene, ce poate atinge o înălțime de până la 1 metru, a cărei tulpină conține un lăptișor amar ce prinde o nuanță roșiatică atunci când intră în contact cu mediul, respectiv aerul.

Rostopasca creste doar în locuri umbrite și are proprietăți curative care o fac să fie o planta foarte apreciata de către medici, precum și de către pacienți. Rostopasca are puternice proprietăți antispasmodice, antivirale, diuretice, expectorante, purgative și diaforetice.

Încă din Grecia Antica rostopasca a fost intens folosită pentru tratarea icterului, a unor diverse boli de ficat, a constipației și a calculilor biliari. În prezent, rostopasca continuă să fie folosită pentru tratarea a numeroase afecțiuni și se efectuează numeroase studii cu privire la prevenirea și tratarea cancerului.

Substanțele chimice care se regăsesc în compoziția acestei plante au proprietatea de a încetini multiplicarea celulelor canceroase, dar în același timp pot fi dăunătoare și pentru celulele normale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!
Rostopasca: beneficii pentru sănătate și reacții adverse!

Beneficii rostopasca

Se efectuează numeroase studii cu privire la efectul pe care rostopasca îl are asupra anumitor streptococi.

S-a concluzionat că extractul de rostopască ajută corpul să lupte cu streptococii, dar și cu alte organisme care pot fi dăunătoare. Un alt beneficiu pe care îl aduce rostopasca este anume că ameliorează problemele gastrice, s-a dovedit științific că consumul zilnic al extractului de rostopască timp de 4 săptămâni poate reduce severitatea refluxului gastroesofagian, calmează durerile de stomac, reduce crampele, greata și chiar vărsăturile. În plus, rostopasca ajută la regenerarea hepatică, fiind indicată în afecțiunile hepatice inflamatorii, iar prin acțiunea să antivirala, dacă este consumată sub forma de ceaiuri și tincturi, poate fi un bun adjuvant în terapia hepatitelor B și
C. Astfel, ceaiul de rostopasca ajuta la grăbirea vindecării și la eliminarea mai rapida a simptomelor de genul greată și vărsături. Rostopasca se recomandă inclusiv în ficatul gras sau hepatita care a fost generată de consumul de alcool.

Citeste si: Sunătoarea, antidepresivul tău natural. Moduri de utilizare!

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Un alt aspect demn de menționat despre rostopască este anume că are proprietăți antioxidante, întrucât alcaloizii și flavonoizii care se regăsesc în compoziția acesteia transfora planta într-un antioxidant natural puternic care ajută organismul în lupta contra radicalilor liberi.

Reacții adverse rostopască

Dacă nu se respectă recomandările medicului cu privire la dozaj, rostopasca poate avea efecte secundare nedorite, prin urmare aceasta poate fi consumată după un consult cu un medic specialist.

Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu ar trebui să consume rostopască, întrucât nu se știe încă dacă planta este sau nu dăunătoare în cazul lor.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies