Desi nu mi-a placut niciodata sa fac dulciuri, odata cu trecerea mea la statutul de vegan, mi s-a deschis si apetitul pentru realizarea si mai ales pentru ornarea prajiturilor, torturilor ori tartelor vegane.
Recunosc ca am o slabiciune pentru cupcakes, asta pentru ca mi se pare ca au o dimensiune ideala pentru satisfacerea de moment a unei pofte de ceva dulce. Imi mai plac si pentru faptul ca sunt usor de pregatit, dar totusi atat de spectaculoase!
Ingrediente pentru briose:
- 250 gr faina
- 250 gr lapte vegetal sau apa
- 1 ½ lingurita praf de copt
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
-
- zahar brun 150 gr
- un praf de sare
- 40 ml ulei
Ingrediente pentru crema:
- 200 gr caju hidratat peste noapte
- o banana
- sirop de artar( dupa gust)
- un strop de suc de sfecla rosie (in functie de ce nuanta doriti sa aiba crema)
Magia brioselor pe pasi:
- Cernem faina intr-un bol mare, peste care adaugam zaharul si praful de
- Separat omogenizam lichidele: apa sau laptele cu uleiul si le adaugam peste faina si restul.
- Punem praful de sare, dar si cacaoa si incepem sa amestecam, insa nu foarte mult pentru ca briosele noastre sa aiba o textura pufoasa.
- Umplem ¾ hartiutele speciale, le punem in tava de briose si dam la cuptor pana ce scobitoare pe care o bagam in ele iese curata.
- Separat blenduim toate ingredientele pentru crema.
- Punem crema timp de 15 minute la frigider, dupa care o punem intr-un pos si ornam cupcakes-urile in cel mai creativ mod posibil.
Sursa: jurnaldevegan.wordpress.com