Rozmarinul, o planta miraculoasa! Nu o sa-ti vina sa crezi cate afectiuni poate trata

Rozmarinul, o planta miraculoasa! Nu o sa-ti vina sa crezi cate afectiuni poate trata
Rozmarinul, o planta miraculoasa! Nu o sa-ti vina sa crezi cate afectiuni poate trata

Rozmarinul este o planta parfumata, folosita in bucatarie frecvent pentru aroma pe care o ofera bucatelor. Sunt studii care au aratat insa ca rozmarinul este mai mult decat o planta aromatica.

Studiile realizate in ultimii ani au aratat ca rozmarinul asigura 16% din valoarea zilnica de vitamina A, are proprietati antioxidante, protejeaza vederea, membranele mucoasei si ofera protectie impotriva cancerului pulmonar si a cancerului de gura. Este renumit si pentru combaterea infectiilor, prin continutul mare de vitamina C, care sintetizeaza colagenul, proteina necesara pentru vasele de sange, organe, piele si oase.

Si asta nu este tot, manganul, un mineral de asemenea proeminent in rozmarin, joaca un rol antioxidant in organism in scopul reducerii riscului de cancer, in special cancerul de san.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rozmarinul contine, de asemenea, fier si potasiu, fibre, cupru, calciu, magneziu si vitamine B, cum ar fi acidul pantotenic, piridoxina, riboflavina, folati (utili pentru sinteza ADN-ului  si pentru femei, chiar inainte de conceptie deoarece ajuta la prevenirea defectelor de tub neural la nou-nascuti).



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Întrebări amuzante pentru băieți la prima întâlnire. Ce să-l întrebi ca să stârnești hohote de râs și să-l cunoști mult mai bine

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies