Rugaciunea care face minuni de Sfantul Gheorghe. Ziua in care dorintele ti se pot indeplini

Rugaciunea care face minuni de Sfantul Gheorghe. Ziua in care dorintele ti se pot indeplini
Rugaciunea care face minuni de Sfantul Gheorghe. Ziua in care dorintele ti se pot indeplini

Sfântul Mucenic Gheorghe este prăznuit în fiecare an pe 23 aprilie. S-a născut în Capadocia şi părinţii lui au fost creştini. A trăit în secolul al IV-lea, în vremea împăratului Diocleţian. Pentru faptul că era foarte priceput în organizarea armatei, câştigând multe victorii în condiţii dificile de luptă, ajunge, până la urmă, comandant de oaste.

 

 

 

În anul 303, împăratul Diocleţian a început lupta împotriva creştinilor. A dărâmat biserici, le-a ars cărţile sfinte, a interzis adunările şi cei care nu se supuneau, erau ucişi. Sfântul Gheorghe şi-a mărturisit deschis credinţa în Iisus Hristos, motiv pentru care a fost întemniţat şi chinuit.

 

A fost tras pe roată, a fost îngropat în var cu piatră pe piept, a fost lovit cu suliţe, dar a rezistat la toate torturile şi nu a vrut să renunţe cu nici un chip la credinţa

sa, iar pentru acest fapt a fost decapitat în ziua de 23 aprilie 304. De atunci, această zi se păstrează ca zi de prăznuire, în fiecare an

 

Chiar dacă a fost supus la suferinţe inimaginabile, trupul său a rămas nevătămat şi cei care au asistat la toate acestea au fost uimiţi, bineînţeles, iar apogeul mirării lor a fost atins când Sfântul Gheorghe a înviat un mort.

Această minune a învierii celui decedat a convins-o pe soţia lui Diocleţian, împărăteasa Alexandra, să treacă la creştinism.

 

Rugăciunea către Sfântul Gheorghe care face minuni!

 

Se spune mai cu seamă în zilele de post, pentru cei bolnavi şi nedreptăţiţi, pentru oamenii aflaţi în pragul morţii, atunci când ne dorim ceva din toată inima şi nu reuşim să obţinem aşa de uşor precum ne-am fi dorit.

 

 «O, luptătorule şi biruitorule, mare Gheorghe, în nevoie şi în nenorociri grabnic ajutător şi cald sprijinitor, iar celor întristaţi bucurie nespusă, primeşte de la mine (se spune numele) această rugăminte a smeritului tău rob. Păzeşte-mă în lumea aceasta şi în cea de apoi, de tot necazul şi ispita, de boala şi nenorocirea. Ajută-mă pe mine şi pe familia mea în (se spune problema).

Îţi mulţumesc Sfinte Gheorghe şi Te cinstesc pe Tine şi Te preamăresc în veci. Amin»,  este rugaciunea care trebuie spusa astazi, potrivit Evz.ro. 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Femeile lui Dumnezeu. Zodii carora Domnul le-a dat puteri speciale

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

UPDATE Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română: Acestea sunt subiectele de azi pentru profilul real

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies