Rulada cu banana si vanilie este un desert absolut delicios. Pe langa aspectul incredibil, prajitura are si un gust deosebit.
Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua medii
1 varf de cutit de sare
120 gr zahar pudra
100 gr faina de grau
3 linguri apa
2 linguri cacao pudra
7 gr praf de copt
Pentru umplutura:
20 gr de budinca de vanilie
150 ml de lapte 2,8%
100 gr unt
100 gr zahar pudra
1 lingura cacao pudra
1 banana
Alte ingrediente:
100 gr ciocolata neagra (60%)
50 gr unt
Mod de
1. Separa ouale si bate spuma albusurile cu putina sare.
2. Amesteca galbenusurile cu zahar pudra si apa.
3. Adauga in mixul cu galbenusuri: cacao, faina, apa si praf de copt. Omogenizeaza.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
5. Incorporeaza cu o spatula albusurile in mixul cu galbenusuri, apoi pune compoztia in tava si bag-o in cuptor pentru 20 de minute.
6. Scoate blatul din cuptor si ruleaza-l pe masa folosindu-te de hartia de copt. Lasa-l asa sa se raceasca.
7. Pregateste budinca de vanilie, punand praful si laptele intr-un vas, la foc potrivit. Amesteca pana cand ajunge la o consistenta dorita.
8. Ia de pe foc budinca, las-o sa se raceasca putin, apoi amestec-o cu unt si zahar pudra.
9. Deruleaza blatul pe masa. Intinde pe el jumatate din budinca.
10. Amesteca pudra cacao cu restul de budinca si intinde-o pe aceasta peste primul strat de budinca.
11. Pune banana intreaga intr-un capat si ruleaza usor.
12. Topeste untul si ciocolata la bain-marie.
13. Toarna mixul peste rulada si lasa sa se raceasca.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro