Rulada cu brânză de vaci, lămâie și mango se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă cu brânză de vaci, lămâie și mango.
Rețetă de Ruladă cu brânză de vaci, lămâie și mango
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 100 g de unt
- 150 g de făină
- 150 g de zahăr
- 3 ouă
- zeama și coaja de la 3 lămâi
- 150 g de brânză de vaci
- un mango
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început, untul, care se afla temperatura camerei, zahărul, făina, ouăle, dar și zeama și coaja de lămâie, pregătite în prealabil. În continuare, vom avea nevoie de un mixer pentru a amesteca toate ingredientele menționate, astfel încât să se încorporeze cât mai bine cu putință, la final să obținem o textură spumoasă și cremoasă.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, fie pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de preferințe, pe care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior vom turna întreaga noastră cantitate de ruladă, pe care am preparat-o. Cu ajutorul unei spatule, vom închide aluatul, astfel încât să ne asigurăm că ajunge pe toată suprafața tăvii. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 25 de minute, sau până când vom observa că aceasta începe să se rumenească exact așa cum ne dorim, trecând de asemenea și testul scobitorii.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom așeza separat o hârtie de copt pe care am presărat zahăr pudră, și vom transfera cu grijă foaia noastră de ruladă. Peste aceasta, vom întinde brânza de vaci, cu câteva fâșii de coajă de lămâie peste, dar și cu câteva fâșii de mango, acolo unde ne dorim. Cu ajutorul foii de copt, vom începe să rulăm desertul nostru, cu grijă, și cât mai strâns cu putință. În caz contrar, rulada se poate destrăma destul de ușor, ceea e cu siguranță nu ne dorim. Prin urmare, trebuie să ne folosim de hârtia de copt așezată, pentru a rula, cu grija, întreaga ruladă, timp în care vom strânge atât rulada, cât și hârtia de copt aflată în exterior.
- Rețeta de astăzi este gata de servit, decorată fiind cu câteva felii de mango sau lămâie, în funcție de preferințe, și după ce a stat cel puțin o oră la frigider, urmând ca mai apoi să fie tăiată. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.